Nicolas Lombaerts wil voor eigen publiek iets extra tonen

© BELGA
Redactie KW

Voor Zenit-verdediger en uitgeweken Bruggeling Nicolas Lombaerts is de wedstrijd van woensdagavond op de slotspeeldag in groep H van de Champions League tussen AA Gent en Zenit Sint-Petersburg een terugkeer naar de club waar het voor hem meer dan tien jaar geleden allemaal begon.

Cadeaus moeten ze in de Ghelamco Arena echter niet verwachten van de Rode Duivel. “Voor mij is deze wedstrijd natuurlijk speciaal. Ik speel thuis en dan moet je iets extra tonen”, vertelde Lombaerts dinsdag in Gent. “Bovendien is het de eerste keer dat ik met Zenit tegen Gent mag spelen. Voordien kwamen de Belgische tegenstanders altijd uit Anderlecht of Luik. Ik heb dus een vijftigtal vrienden en familie uitgenodigd. Cadeaus mag ik niet uitdelen, de Gentse supporters beseffen dat ook wel. Ik gun hen de kwalificatie wel”, aldus Lombaerts.

Terugkeer naar België?

Een overwintering in de Champions League, dat staat er woensdagavond in de Ghelamco Arena op het spel. Na drie speeldagen in de groep, toen Gent met 1 op 9 stond, zag het er nog helemaal anders uit. “Na de heenwedstrijd in Sint-Petersburg had ik niet meer verwacht dat Gent nog tot het einde zou meestrijden, want ik dacht dat Valencia sterker voor de dag zou komen. Maar intussen heeft Gent bewezen de tweede plaats in de groep te verdienen.”

In het tussenseizoen polste de landskampioen voorzichtig of Lombaerts na elf jaar in Rusland een terugkeer eventueel zag zitten. “Dat is nooit concreet geweest, ze hebben enkel geïnformeerd. Ik heb nog 2,5 jaar contract bij Zenit, maar zeg nooit nooit“, liet Lombaerts de deur toch op een kier.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier