Nicolas Lombaerts walst met Rode Duivels over zwak Cyprus

Nicolas Lombaert (centraal) viert met doelpuntenmaker Batshuayi (links) en Jan Vertonghen na de 5-0. (Foto Belga)
Redactie KW

De Rode Duivels hebben zaterdag in hun EK-kwalificatie-interland in een volgepakt Koning Boudewijnstadion Cyprus een 5-0 pandoering gegeven. Bij rust stond het 2-0 na treffers van Fellaini en Benteke, na de pauze dikten opnieuw Fellaini, Hazard en de debuterende Batshuayi de score verder aan. België kwam nooit in de problemen tegen een zwak Cyprus en reist met een goed gevoel af naar Israël, de opponent van dinsdag.

De Belgen, met Nainggolan en Benteke zoals verwacht in de basiself en Bruggeling Nicolas Lombaerts centraal in de defensie, zorgden na twaalf minuten voor het eerste echte doelgevaar. Hazard zette De Bruyne perfect voor doel, doelman Kissas redde diens poging. Negen minuten later mochten de supporters wel een eerste keer juichen. Na een corner kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van Marouane Fellaini, de middenvelder van Manchester United trapte de 1-0 met links mooi in de draai binnen.

Van 2-0 naar 4-0 in één minuut

Op het halfuur stond het ei zo na 2-0, Kissas was echter attent op een schot van Hazard. Vijf minuten later was het dan toch raak: Benteke kopte een perfecte voorzet van Hazard tegen de netten. Voor de pauze werd het nog bijna 3-0, maar na een mooi uitgespeelde aanval trapte Witsel van dichtbij op de Cypriotische goalie.

Na rust controleerden de Belgen de partij, zonder daarbij gevaarlijk te zijn. Het was wachten tot voorbij het uur op doelgevaar, maar toen ging het plots snel. Eerst schilderde Fellaini zijn tweede van de avond bijzonder knap in doel (66′), amper een minuut later werkte Hazard een knappe actie mooi af: de 4-0 verdween via de paal in doel.

Droomdebuut voor Batshuayi

Doelpuntenmakers Fellaini en Hazard werden vrijwel meteen daarna naar de kant gehaald, Mertens en de debuterende Ferreira Carrasco kwamen in. Even later maakte ook Batshuayi zijn debuut, hij kwam Benteke vervangen. De spits van Marseille toonde zich vrijwel meteen en na een knappe interceptie van Nainggolan zette hij de forfaitcijfers op het bord. Lombaerts, als enige West-Vlaming op het veld, kende een erg rustige avond. De tegenstrevers zorgden dan ook erg zelden voor aanvallende druk.

In dezelfde groep ging Wales eerder op de avond in Haifa met droge 0-3-cijfers winnen bij Israël en haalde Bosnië-Herzegovina het met dezelfde cijfers in Andorra. Dinsdag geven de Duivels in Jeruzalem Israël partij, de daaropvolgende duels in de groep zijn pas voor juni. In de stand leidt Wales met 11 op 15, dan volgen Israël (9 op 12), België (8 op 12), Cyprus (6 op 15), Bosnië (5 op 15) en het puntenloze Andorra.

(Belga)

Nicolas Lombaerts walst met Rode Duivels over zwak Cyprus


Nicolas Lombaerts walst met Rode Duivels over zwak Cyprus