Nicolas Lombaerts: “Voel me soms wat ondergewaardeerd in België”

Redactie KW

Al zeven jaar maakt Nicolas Lombaerts het mooie weer bij Zenit Sint-Petersburg. Hoewel hij het tot aanvoerder schopte van het Russische topteam, voelt de Rode Duivel zich naar eigen zeggen in België soms niet volledig naar waarde geschat. Dat laat Lombaerts alvast optekenen in een gesprek met FIFA.com, dat donderdag gepubliceerd is.

“Ik voel me soms wat ondergewaardeerd in België”, zegt de 29-jarige verdediger. “De meeste mensen denken dat het niveau in Rusland niet erg hoog is, maar zij hebben duidelijk nog geen wedstrijden van Zenit gezien. Het speelt mij denk ik ook parten bij de nationale ploeg. Maar wat voor mij telt, is dat mijn familie trots is op wat ik doe.”

Dat Lombaerts door Marc Wilmots zal worden opgenomen in de WK-selectie, lijdt geen twijfel. Een basisplaats heeft de linkspoot echter niet. “Ik speel het liefst centraal, maar als ik op de flank moet staan, zal ik dat heel graag doen. Zolang ik speel, ben ik tevreden, ook al is het centraal voorin”, zegt Lombaerts, die erg uitkijkt naar het WK. “Het is een uitzonderlijke ervaring. Je krijgt maar een keer om de vier jaar de kans om aan zo’n toernooi deel te nemen. Door blessures heb ik al twee olympische toernooien gemist en ik ben echt vastberaden om het WK te halen.”

Geplaagd door ploegmaats

De groepsmatch op 22 juni tegen Rusland wordt voor Lombaerts erg speciaal. “Als ik één match wil spelen, is het die wel. Zenit-spelers vormen de ruggengraat van de ploeg en het is maar normaal dat je tegen ploegmaats wil uitkomen. Ik hoop op een zege, anders word ik de rest van het jaar door hen geplaagd.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier