Nicolas Lombaerts start tegen Frankrijk in de basis

Nicolas Lombaerts (rechts), hier op het trainingskamp in Bordeaux. © Foto Belga
Redactie KW

De Bruggeling speelt in het hart van de defensie naast de 19-jarige Jason Denayer. Leander Dendoncker begint op de bank.

Dries Mertens en Christian Benteke starten zondagavond om 21 uur in de basiself van de Rode Duivels in de oefeninterland in het Stade de France tegen Frankrijk. In doel kiest bondscoach Marc Wilmots voor de onbetwistbare nummer één Thibaut Courtois, de goalie van Chelsea krijgt het viertal Toby Alderweireld-Jason Denayer-Nicolas Lombaerts-Jan Vertonghen voor zich. Voor de 19-jarige Denayer wordt het zijn tweede cap en zijn allereerste basisplaats als Rode Duivel. Bruggeling Lombaerts zal zijn jonge teamgenoot vergezellen in het hart van de defensie.

Benteke krijgt de voorkeur op Lukaku

De driehoek op het middenveld bestaat uit Radja Nainggolan, Axel Witsel en Marouane Fellaini en op de flanken staan aanvoerder Eden Hazard en Napoli-winger Mertens, die de niet topfitte Kevin De Bruyne vervangt. Diep in de spits krijgt Christian Benteke de voorkeur op Romelu Lukaku.

De oefeninterland van zondagavond tegen Les Bleus, de 73ste derby tussen beide landen, is voor de Belgen de afsluiter van de stage in Bordeaux. Na de wedstrijd keren ze terug naar België, waar de voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatie-interland van vrijdag in Cardiff tegen Wales verdergezet wordt. Woensdag reist de selectie van Wilmots af naar Wales, vrijdag strijden ze met de Welshmen om de leidersplaats in EK-kwalificatiegroep B.

België start met: Courtois, Alderweireld, Denayer, Lombaerts, Vertonghen, Nainggolan, Witsel, Fellaini, Mertens, Hazard en Benteke. Op de bank zit nog één West-Vlaming, Leander Dendoncker (Passendale) van RSC Anderlecht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier