Nicolas Lombaerts en Thomas Meunier ontbreken op training Rode Duivels

© BELGA
Redactie KW

De Rode Duivels werken woensdagochtend in het Stade Juan Antonio Samaranch in het Zwitserse Lausanne onder een stralende zon hun vijfde training af op hun buitenlandse stage.

Bondscoach Marc Wilmots kan beschikken over negentien Rode Duivels, zestien veldspelers en drie doelmannen.

Nicolas Lombaerts (spierscheur), Thomas Meunier (bloeduitstorting) en Radja Nainggolan (spierscheur) ontbreken op training. Zij ondergingen dinsdag een scan, op de resultaten van die onderzoeken is het voorlopig nog wachten tot op de persconferentie van de bondscoach na afloop van de training. Divock Origi, Dedryck Boyata en Marouane Fellaini trainden woensdag wel mee.

Enkel Yannick Carrasco en Jason Denayer ontbreken momenteel nog wegens clubverplichtingen. Carrasco speelt zaterdagavond met Atlético de finale van de Champions League tegen Real en sluit pas volgende week aan, Denayer werkt donderdag de Turkse bekerfinale af met Galatasaray tegen Fenerbahçe en wordt vrijdag al in Lausanne verwacht. Zaterdagnamiddag oefenen de Rode Duivels in Genève tegen Zwitserland.

Ongeveer tweehonderd fans zijn woensdagochtend afgezakt naar het Stade Samaranch om de training bij te wonen. Elke supporter werd echter voor het betreden van het bescheiden stadion gecontroleerd door de ordediensten, wat voor wachtrijen aan de ingang zorgde.

(BELGA)