Nicky Van den Abbeele trekt naar RSC Anderlecht

Redactie KW

De 22-jarige Oostkampse komt over van Lierse SK. RSCA plukt ook nog een speelster weg bij SV Zulte Waregem.

Nicky Van den Abbeele verdedigt komend seizoen de kleuren van RSC Anderlecht. Bij de Brusselaars wordt ze herenigd met de Torhoutse Heleen Jaques. Beide dames speelden nog samen bij Club Brugge Vrouwen in de BeNe League. Nicky Van den Abbeele, die deel uitmaakt van de Red Flames, droeg afgelopen seizoen nog de aanvoerdersband bij Lierse door de blessure van de vaste aanvoerder Lien Mermans. Met die ploeg won ze de beker en strandde ze op een zucht van de landstitel.

De Pallieters beslisten deze maand echter om te stoppen met hun damesploeg op het hoogste niveau. Ook Jana Coryn en Silke Demeyere speelden bij de bekerwinnaar, maar zij trekken naar het Franse Rijsel. “Ik kon mee met hen naar Rijsel. Er was ook interesse uit Nederland, maar zij waren niet zo concreet als Anderlecht. De ploeg wil een prijs pakken en daar wil ik toe bijdragen.”

Ook Ulrike De Frère (SV Zulte Waregem), afkomstig uit Geraardsbergen, maakt de overstap naar de hoofdstad. De aanvalster behoort daarnaast ook tot de kern van de U19 van de Red Flames. (BV-Foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier