Nick Azou kopt KVC Wingene naar West-Vlaamse bekerfinale

Nick Azou knikkerde zijn ex-ploeg KSK Oostnieuwkerke uit de beker. (Foto Bart) © VDB

Met een rake kopbal vijf minuten voor de rust zorgde Nick Azou voor het enige doelpunt in de wedstrijd tussen KSK Oostnieuwkerke en KVC Wingene. De 0-1 volstond om de finale te bereiken. Vrijdag wordt de andere halve eindstrijd beslecht : SK Blankenberge – Rac. Waregem en kent Wingene dus zijn tegenstander.

Woensdagavond won KVC Wingene met het kleinste verschil (0-1) de halve finale van de Indurium Cup op het veld van reeksgenoot KSK Oostnieuwkerke. Tot vijf minuten voor de koffie viel er geen enkel schot tussen de palen te noteren. Plots kregen de bezoekers een vrijschop op rechts die door Nick Azou aan de tweede paal werd ingekopt.

In de tweede helft probeerde Oostnieuwkerke de druk te verhogen maar echt groots gevaar leverde dit niet op. Het was trouwens een counterend Wingene dat via Bruning en Vandenheede nog aan kansen geraakte maar de plaatselijke doelman Anne bleef telkens overeind.

Voor Wingene betekent de winst dat ze nog steeds op twee fronten verder blijven strijden nadat ze afgelopen weekend ook de titelstrijd nieuw leven hadden ingeblazen door de derby op KSKV Zwevezele ook al m et 0-1 te winnen.

KSK Oostnieuwkerke – momenteel gedeeld laatste – moet kan zich de komende maanden volop concentreren op het behoud in de hoogste provinciale reeks.