Net niet voor SK Vlamertinge, dat met 1-2 onderuit gaat tegen Pepingen

Joty Boeve scoorde de aansluitingstreffer. © VDB VDB

Thuis tegen Pepingen speelde SK Vlamertinge een verdienstelijke wedstrijd, maar het moest uiteindelijk de overwinning aan de bezoekers laten: 1-2.

In de aanvangsfase kon Vlamertinge tot tweemaal toe de openingstreffer scoren, maar zowel Boeve als Kimpe zagen hun doelpoging net niet binnen gaan. Aan de overkant lukte het wel, Pecqeu werd in de wind gezet en die actie van Pepingen mondde uit op de 0-1. Op vijf minuten van de rust knalde Boeve op doel, maar de bezoekende doelman pakte uit met een klasseredding.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of Vlamertinge kreeg al meteen een tweede doelpunt tegen. Op zoek naar de aansluitingstreffer zag Cappoen zijn bal tegen de lat gaan. Op een halfuur voor het einde lukte Boeve dan uiteindelijk wel de 1-2. Vlamertinge drukte nu het pedaal wat harder in en zag een bedrijvige Deman aan het werk. Hij trapte op doel, maar een verdediger kon uiteindelijk de bal nog in hoekschop trappen. Deman nam die hoekschop, maar Cannaert kopte de bal over. Op een kwartier van het einde mocht Ternest alleen op doel af. Hij werd daarbij licht gehaakt, kon toch nog trappen en zag de bezoekende doelman de bal pakken.

Met nog vier wedstrijden te spelen moet Vlamertinge nu vol aan de bak om zich alsnog te redden