Net niet voor KSK Vlamertinge op bezoek bij Wolvertem Merchtem

Tom Deman - hier op archiefbeeld - probeerde wel, maar een gelijkmaker zat er niet in voor Vlamertinge. © VDB VDB

Vlamertinge verloor zondagmiddag met het kleinste verschil op het veld van Wolvertem Merchtem: 1-0.

KSK Vlamertinge kwam reeds na acht minuten op achterstand. Niels Nuytten, die in het doel Jorgen Rogiers verving, kon de bal na een vrije trap niet meteen vastklemmen en de bal botste op het harde terrein in de voeten van Jenart die binnentrapte. KSK Vlamertinge ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Amper drie minuten later verstuurde Vanelslander een vrije trap, waarop Decru Kimpe bedient die zijn bal over de doellijn ziet gaan. De scheidsrechter echter niet. Diezelfde ref fluit ook geen strafschop wanneer Ternest net voor de rust foutief gestopt wordt in het strafschopgebied.

Na de rust is KSK Vlamertinge de betere ploeg en worden heel wat kansen afgedwongen. Tien minuten na de herneming wordt Pablo Ferreira na een actie van Kimpe in de zestien vrijgespeeld maar zijn schot gaat over. In de slotfase van de wedstrijd duwt Deman nog eens het gaspedaal in. Hij speelt Fall vrij maar ook hij kan de verdiende gelijkmaker niet scoren. Eindstand: 1-0.