Nationale U19 winnen tegen Kroatië

Emile Samyn van KSV Roeselare stond in de basis. © gf

Onze Nationale U19 hebben dinsdag Kroatië geklopt met 0-1 in Pula. Dimata scoorde het enige Belgische doelpunt.

Emile Samyn van KSV Roeselare stond in de basis en speelde 75 minuten, Van Landschoot en Vlietinck zijn twee spelers van Club Brugge.

De jonge Duivels van coach Gert Verheyen verblijven deze week in Kroatië waar ze twee vriendschappelijke wedstrijden afwerken tegen het gastland.

De eerste wedstrijd vond dinsdag plaats in het Stadium Aldo Drosina in Pula. Na een evenwichtige eerste helft (ruststand 0-0), trok België uiteindelijk aan het langste eind. Dimata scoorde de 0-1 in minuut 83.

Donderdag (aftrap om 10u30) spelen onze U19 opnieuw tegen Kroatië in Rovinj.

Wedstrijdgegevens

België: Jackers, van Cleemput, Wouters, Verschueren, Van Landschoot (61′ Miangue), Schoofs, Weymans (c), Vlietinck (61′ Tshimanga), Samyn (75′ Callebaut), Mmaee, Dimata (90′ Remacle)

Doelpunt: 83′ Dimata (0-1)

Stadion: Aldo Drosina (Pula)