Nathaniël Lagrou (KSKV Zwevezele) is EOTS-speler van de maand september

Nathaniel Lagrou speelt sinds dit seizoen bij KSKV Zwevezele.
Redactie KW

Het stemmen is afgelopen, Nathaniël Lagrou is verkozen tot EOTS-speler van de maand september.

Dit seizoen kiest de EOTS-jury telkens een team van de maand uit de spelers van eerste provinciale, derde en tweede amateurklasse. De KW(.be)-lezers en de EOTS-fans mogen dan uit dat team hun speler van de maand pikken. En dat werd aanvallende middenvelder Nathaniël Lagrou van KSKV Zwevezele. Het team bestond voor de rest uit doelman Brandon Vanderbeken (FC Gullegem), verdedigers Thomas Blaton (RC Waregem), Stijn De Deygere (SK Oostnieuwkerke), James Lahousse (KVC Wingene), Klaas Lievrouw (WS Lauwe), middenvelders Tim Van den Bogaerde (E. Wervik), Aaron Vanfleteren (Winkel Sport) en aanvallers Jeremie Cremers (RC Harelbeke), Renzo Delporte (SC Wielsbeke) en Yohann Loisel (KVK Westhoek).

Je mag je de eerste EOTS-speler van de maand noemen, kende je EOTS?

“Eerlijk gezegd niet echt. Ik speelde het voorbije anderhalf seizoen bij HSV Hoek in Nederland. Daardoor volgde ik het voetbalgebeuren langs hier wat minder uiteraard. Maar toen ik zag dat ik ‘getagd’ was in een bericht op kw.be, ben ik het uiteraard gaan opzoeken. Een leuk initiatief, op de End of the Season-party zullen ze me zeker mogen verwelkomen.”

Je haalde 45 procent van de stemmen en had vooral in Brandon Vanderbeken een lastige tegenstander. Heb je campagne gevoerd?

“Dat deden enkele vrienden voor mij. Ik haalde bijna de helft van de 3.000 stemmen, ze hebben dus goed hun best gedaan.”

Nathaniel Lagrou probeert hier met KVV Coxyde Aron Defevere van FC Gullegem af te houden.
Nathaniel Lagrou probeert hier met KVV Coxyde Aron Defevere van FC Gullegem af te houden.© VDB VDB

Stel je zelf even voor..

“Ik ben 26 jaar, beroepshalve ben ik logistiek assistent bij het Wit-Gele Kruis in Torhout. Ik doorliep eigenlijk de hele jeugdopleiding bij Club Brugge. Doorbreken was niet makkelijk, maar ik mocht toch eens proeven van het grote werk toen ik speelminuten kreeg in de Europa League-wedstrijd van Club tegen Newcastle United. Daarna koos ik voor KVV Coxyde waar ik enkele mooie seizoenen kende met de titel in derde klasse als hoogtepunt. Maar in tweede klasse kwam ik een jaar later minder aan de bak, halfweg het seizoen werd ik verhuurd aan het Nederlandse HSV Hoek. Zij spelen op een niveau dat vergelijkbaar is met onze derde amateurklasse, ook in Nederland hebben ze op dat niveau een competitiehervorming achter de rug. Het is niet altijd even makkelijk vergelijken. Blankenbergenaar Jannes Tant is er trainer, recent kwamen ze in het nieuws omdat ze een penaltyreeks moesten overdoen en daarvoor 200 kilometer in de wagen moesten. Ik speelde er in totaal anderhalf jaar, maar kon nu dichter bij huis aan de slag.”

Met KSKV Zwevezele trok je naar een zeer ambitieuze club.

“Dat klopt, de titel is het doel. We moeten er niet flauw over doen, maar langs de andere kant hebben heel wat teams zich versterkt en zullen we het zeker niet cadeau krijgen. Maar het zou inderdaad mooi zijn om onze titel te mogen vieren tijdens de EOTS-party op zondag 29 april.”