MVV Waregem klopt WDP Rollegem in minivoetbalderby

Redactie KW

In tweede nationale van het minivoetbal was de derde in de stand MVV Waregem een maatje te groot voor middenmoter WDP Rollegem.

Na de 6-2-winst is Waregem nu al tien matchen ongeslagen. Van bij het begin kreeg WDP Rollegem het balbezit en MVV Waregem bleef georganiseerd in blok spelen. Enkele kansjes voor de bezoekers werden gestopt door de keeper en de thuisploeg vond zelf twee keer de weg naar doel.

In de tweede periode opende MVV met een mooie aanval, goed voor de 3-0. De thuisploeg bleef het slim aanpakken en Rollegem leed te veel balverlies. Na de 4-0 kon WDP wel milderen via schepcorner, maar de rust werd bereikt met een 5-1-stand.

Na de pauze begon WDP hoog druk te zetten, maar MVV speelde het goed uit en kwam nooit echt in de problemen. Een counter leverde de 6-1 op. Rollegem stelde daar een bal op de paal en enkele afstandsschoten tegenover. De thuisdoelman stond echter telkens paraat.

MVV Waregem klopt WDP Rollegem in minivoetbalderby


In de slotperiode bleef WDP druk zetten, maar verder dan de 6-2 via schepcorner kwamen de bezoekers niet meer. Een verdiende overwinning voor Waregem dat nu tien matchen ongeslagen is en met een derde plaats uitzicht heeft op de play-offs.

“We begonnen zwak en brachten daarna te weinig op aanspraak te maken op een punt”, zei Wesley Werbrouck van WDP Rollegem achteraf.

“Het zat bij ons goed op slot en we kwamen door het scoreverloop nooit onder druk te staan”, reageerde de kapitein van MVV Waregem Stijn Dierick.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier