MVV Waregem 74 wint West-Vlaamse minivoetbalbeker

In De Sportdoze in Blankenberge werden op Hemelvaartdag ‘s avonds de drie belangrijkste West-Vlaamse minivoetbalfinales afgewerkt. Ook PSO BMW Cocquyt en PSO Blankenberge wonnen een trofee.

Het werd een heuse minivoetbalavond in Blankenberge, die begon met de beker van de kern Brugge-Oostkamp. Deportivo Brugge nam het hierin op tegen PSO BMW Cocquyt. De Bruggelingen kwamen op voorsprong, maar PSO kwam nog voor de rust op 2-1. Onder impuls van Niels Rotsaert en Dimitri Lempereur, een knappe goal van Ahmad Moayia en enkele schepcorners konden zij de voorsprong in de twee helft verder uitbouwen tot 5-2.

PSO Blankenberge na schepcorners

De wedstrijd erna was de finale voor de beker kern Blankenberge. Een zenuwslopende wedstrijd tussen kampioen MVC Senior Pizza en vicekampioen PSO Blankenberge. Mike Israël opende pas in het tweede kwartier voor Senior Pizza de score met een knappe kopbal. Lempereur maakte ook in zijn tweede finale voor PSO een goal, Johan Claeys bracht Senior Pizza nog voor de rust op voorsprong. Zij liepen zelfs tot 4-2 uit. Lempereur en Vittor Masselus konden in het vierde kwartier de bordjes opnieuw in evenwicht brengen. In de daaropvolgende verlengingen scoorde Jason Vandemoortel de 5-4, maar Mike Israël maakte in de slotseconde een overbodige fout. Nico Geerolf zette voor PSO de penalty om. Zijn ploeg toonde zich het sterkst in de daaropvolgende schepcorners en de tweede beker voor PSO was binnen.

MVV Waregem 74 in de tweede helft

De laatste finale was die voor de beker van West-Vlaanderen tussen De Plakkers Varsenare, derde nationaler in het zaalvoetbal, en tweede nationaler MVV Waregem 74. De minivoetbalploeg uit het zuiden van de provincie kwam 0-1 en 1-3 voor, maar Jason Vandemoortel zette de score met twee treffers weer gelijk. Op slag van rust zorgde Dwight De Vadder op een schepcorner van Darco Masselus voor 4-3. De tweede helft was bijna volledig voor Waregem dat maar weinig tegenstand meer kende en zorgeloos kon scoren via Jordy Vanhoucke en Aaron Molisse. Het werd uiteindelijk 5-9 voor MVV. Een opsteker om de dag nadien de play-downs mee aan te vangen.