MVV Waregem 74 viert promotie ondanks nederlaag

Kevin Mortier verzilverde een cornerbal. © HDV
Redactie KW

Op de derde en laatste speeldag van de play-offs in tweede nationale van het minivoetbal behield MVV Waregem 74 zijn derde plaats waardoor het volgend seizoen samen met WDP Rollegem en Traiteur Neerhof Kortrijk uitkomt in de eerste nationale van de Vlaamse Minivoetbal Federatie.

In de strijd om het felbegeerde derde ticket voor eerste nationale moest MVV 74 minstens even goed doen als SV Cappuccino om de promotie te mogen vieren en nog voor de eerste bal rolde in de wedstrijd tussen MVV en Kortrijk was de beslissing al gevallen. Rollegem had in het andere duel, dat een uur vroeger startte, immers brandhout gemaakt van Cappuccino. Nog voor halfweg stond een 8-0-tussenstand op de bordjes. In het tweede deel van de wedstrijd scoorden de bezoekers wel nog tegen, maar een 13-3-afstraffing viel voor Cappuccino niet te vermijden.

Met dat resultaat in het achterhoofd wist MVV zich in feeststemming en dus werd het in de sporthal van Desselgem een leuke wedstrijd met kansen aan weerszijden, al bleven de doelpunten aanvankelijk uit. In het tweede kwart opende Kortrijk dan toch de score langs Blancke, die onhoudbaar in de bovenhoek knalde, en via de rug van Voet legde Neve de 0-2-ruststand in het mandje.

MVV tankte na de kantwissel uit een ander vaatje en vond de aansluiting nadat Mortier een cornerbal verzilverde. Kortrijk trof daarna paal en lat en incasseerde halfweg de vierde periode de gelijkmaker. Heyde rondde een voorzet van Derycke met wat geluk af. Pas in de slotfase konden de bezoekers het laken naar zich toe trekken. Sep Demeyere verschalkte vanuit een scherpe hoek de thuisdoelman en schonk zijn team in deze play-offs een derde overwinning op rij.

Volgend seizoen spelen met WDP Rollegem, Traiteur Neerhof Kortrijk, MVV Waregem 74 en MVC KBC Kortemark voor het eerst sinds lang weer vier West-Vlaamse ploegen in de hoogste afdeling van het minivoetbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier