Moeilijk gaat ook voor Wingene tegen Vlamertinge

Michael Kissi scoort de 1-0. © VDB

Zeer matige belangstelling voor de West-Vlaamse derby in derde amateur. Tegen de voorlaatste in de stand had KVC het moeilijk om in zijn ritme te raken. Kissi zorgde met twee doelpunten voor winst.

Het eerste halfuur was het bijna uitsluitend middenveldvoetbal zonder uitgespeelde kansen. Wingene liet de bal goed rondgaan en had het meeste balbezit. De bezoekers, die slechts 2 punten telden uit 7 wedstrijden, speelden met veel volk achter de bal. Het enige gevaar kwam van KVC toen kapitein James Lahousse op hoekschop van De Deyne over kopte. Meer dan wat opraapwerk hadden de beide doelmannen in de eerste helft niet. De brilstand bij de rust was de juiste weergave van de partij. Na een slaapverwekkende eerste helft hoopten de toeschouwers op een beter vervolg.

Tweede helft

Zelfde beeld in die tweede helft. Wingene kreeg maar geen vaart in zijn spel en Vlamertinge hield vast aan zijn behoudende voetbal. De verlossing voor Wingene kwam in de 69ste minuut toen Michael Kissi de bal binnen duwde. Er kwam wat protest van SK maar de ref wees naar het midden. Nu moest Vlamertinge komen en er kwam meer ruimte waarvan Wingene gebruik kon maken: zes minuten voor affluiten werd het ook 2-0, weer een doelpunt van Michael Kissi. Een moeizame winst, waardoor het team van Angelo Paravizzini ongeslagen blijft.