Minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing voor N’Diaye, Cercle tekent beroep aan

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge-middenvelder Ismaila N’Diaye heeft maandagmiddag van het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) een schorsingsvoorstel van twee speeldagen gekregen, plus een boete van 400 euro.

Als hij het voorstel weigert, verschijnt de Senegalees dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie, die zal oordelen over de strafmaat.

“Integriteit tegenstander in gevaar”

N’Diaye kreeg afgelopen zaterdag tijdens de 24e competitiespeeldag een rode kaart van scheidsrechter Luc Wouters. Op verplaatsing bij Standard (4-0 nederlaag voor Cercle) ging hij vlak voor rust met gestrekt been naar de bal. N’Diaye protesteerde vervolgens bij de scheidsrechter, wat hem door het Bondsparket ook aangewreven wordt. “Het ging om een tackle die de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar bracht. Bovendien is er ook de houding van de speler tegenover de beslissing van de scheidsrechter”, motiveert het haar schorsingsvoorstel.

Staelens hard over arbiter

Als N’Diaye het voorstel tot minnelijke schikking had aanvaard, zou Cercle hem moeten missen tegen Waasland-Beveren (08/02, thuis) en Zulte Waregem (15/02, uit). Cercle Brugge liet maandagnamiddag echter weten beroep aan te tekenen.

Na afloop van de wedstrijd tegen Standard sprak Lorenzo Staelens zich erg kritisch uit tegenover de prestatie van scheidsrechter Wouters. “Standard heeft een sterk publiek als twaalfde man, maar vandaag speelden ze dankzij de ref met een dertiende man. Zo is het strijden met ongelijke middelen”, verborg de Cercle-coach zijn mening niet.

(Belga)