Minivoetbalclub S&S Devolder Ingelmunster wint drie bekerfinales bij de jeugd

De dames van MMV Waregem 74 moesten in de slotseconden hun meerdere erkennen in de B-art Pantertjes. © ACR
Redactie KW

In het Sport Vlaanderen centrum in Brugge werden in een organisatie van de Vlaamse Minivoetbal Federatie (VMF) en het plaatselijke Montreal Sport/ Zotte Mutse op één na de finales van de Beker van België voor de jeugdreeksen afgewerkt. Nadien was er de finale van de Beker van België voor dames tussen de B-art Pantertjes en MVV Waregem 74 of de heruitgave van de bekerfinale vorig seizoen.

MMV Waregem 74 verliest bij de dames

Vorig seizoen won Waregem na een zeer spannende wedstrijd. Dit keer ging de trofee naar de B-art Pantertjes, een team met voornamelijk Oost-Vlaamse speelsters en waar ook Tessa Wullaert als international in het veldvoetbal wel eens deel van uitmaakt.

De Pantertjes kwamen voor de rust 3-2 voor, de Waregemse doelpunten waren van Sheryl Merchiers en Lisa Capiau. Ook na de pauze kwamen de West-Vlaamse dames een derde keer terug, dit keer via een schepcorner door Frauke Timmerman die door Charlien Ver Eecke werd binnengekopt. Het moest dan maar in het laatste kwartier gebeuren, waarin de Pantertjes met drie corners licht voordeel hadden. Die vierde en de daarbij horende schepcorner werd echter gemist. Zij troffen ook nog twee keer de paal.

Toen de wedstrijd na de officiële speeltijd op een gelijkspel leek af te stevenen, scoorden zij dan toch. In de allerlaatste seconden werd het nog 4-3 voor de Pantertjes, zij het voor Waregem toch op een zeer knullige manier. De B-art Pantertjes hadden zo hun revanche beet voor de verloren finale van vorig jaar.

S&S Devolder Ingelmunster succesvol bij de jeugd

Voorafgaand de damesfinale stond de jeugd U11, U15, U17 en U20 tussen de lijnen. Slokop was Devolder Ingelmunster dat met drie teams in Brugge van de partij was en alle drie die finales ook won.

Het begon met de -20-jarigen. Na een 7-7 stand na de reguliere speeltijd klopten zij OH Drongen met 4-2 in de corner balreeks. In een spannende hoogstaande wedstrijd waren beide ploegen echt aan elkaar gewaagd. Ze gaven elkaar nooit meer dan één doelpunt verschil prijs. Ingelmunster scoorde na vier keer dertien minuten zeven keer, via Thibaut Maes (3), Jari Bourgeois (2), Nzelo Hoste en Dwight Duyck. Zij toonden zich in de beslissende schepcorners het sterkst en behaalden naast de titel nu ook de beker.

Ook in de finale bij de U17 tussen Devolder Ingelmunster en Jong CBL Kortrijk moesten schepcorners de beslissing brengen. Na een 4-4 in de reguliere speeltijd bleef Ingelmunster het koelst (3-1). De tweede trofee voor Devolder Ingelmunster was binnen.

De U17 was één van de drie teams met bekerwinst voor S&S Devolder Ingelmunster.
De U17 was één van de drie teams met bekerwinst voor S&S Devolder Ingelmunster.© ACR

Nooit geen twee zonder drie dachten ze en ook bij de U15 gingen ze met de trofee aan de haal na 1-4 winst tegen Puskas Ardooie. Misschien wel de gemakkelijkste overwinning van de drie. Er kan nu nog een vierde bekerwinst bijkomen voor Devolder Ingelmunster. De U13 werkt zijn finale af als voorwedstrijd van de bekerfinale bij de heren in het Gentse Tolhuis. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 28 mei om 20 uur met als tegenstander MVC Desselgem 2.

In de laatste finale van de dag in Brugge, bij de U11, mocht Cappuccino Waregem de beker mee naar huis nemen. Zij haalden het met 4-7 in een zeer geladen wedstrijden van San Siro Deftinge.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier