Minivoetbalclub PS Oostkamp speelt finale Beker van Vlaanderen

Redactie KW

Aan de Select Beker van Vlaanderen minivoetbal kunnen alle ploegen vanaf derde nationale deelnemen. Tijdens een spannende halve finale, vrijdagavond in De Valkaart in Oostkamp, versloeg PS Oostkamp zijn tegenstander RS Ronsele na het nemen van schepcorners.

De wedstrijd was na de reguliere speeltijd op 2-2 geëindigd. Een opsteker voor PSO nadat de club al heel wat tegenslag kende, met onder meer de degradatie in twee jaar tijd naar derde nationale.

Er werd pas in het tweede kwartier een eerste keer gescoord. Eerst door de bezoekers, nadien kwam PSO net voor de rust na vier corners via het duo Rotsaert-Declerck langzij. Bjorn Rotsaert, ondertussen 42 jaar, kon zijn ploeg in het derde kwartier op voorsprong brengen. In de slotfase kwam Ronsele op gelijke hoogte zodat schepcorners de wedstrijd moesten beslissen. Hier toonde de thuisploeg zich het sterkst, al had men daar drie reeksen voor nodig. Het werd uiteindelijk 5-4 en PSO naar de finale.

“Het wordt voor onze coach Dany Verzeele een heus puzzelwerk omdat verscheidene spelers onbeschikbaar zijn voor die finale. We hopen op de steun van onze supporters zodat zij ons naar de overwinning kunnen loodsen”, klinkt het bij PSO. De finale wordt op zaterdag 19 mei in Ardooie gespeeld, tegenstander is reeksgenoot MVC The Oliver Boys Gent.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier