Michiel Clyncke en Mandel United zetten Torhout KM voor schut met 2-6

Karel Van Roose wordt gestopt door Mehdi Oumedjeber. © Bart

Een nieuwe derby en een nieuwe nederlaag voor Torhout KM, dat thuis nog niet verder kwam dan twee schamele puntjes en zo onderin blijft staan met 5 op 36. De ploeg van Allan Deschodt wacht een lange degradatiestrijd.

Aardig wat volk zaterdagavond op de Velodroom. Veel supporters van de nieuwe fusieploeg waren vanuit Izegem en Ingelmunster afgekomen, ook de jeugdploegen van KM mochten allemaal het veld op om een erehaag te vormen en uiteraard waren hun ouders present. De jonge spelertjes hadden hun plaats nog niet gevonden of de bal lag al in het net. KM had afgetrapt, brak meteen door op rechts, Hollevoet stuurde voor doel. Coppin als een echte pivot, draaien en schieten: in de korte hoek. 1-0 na amper 25 seconden! Meteen het sein voor Mandel om de aanvalsklok te roeren, de thuisploeg moest achteruit en de bezoekers hadden balbezit. Zonder gevaar tot minuut 16. Een mooi uitgespeelde aanval vanop rechts via Sofiane Oumedjeber vond in de rechthoek Michael Clyncke en de ex-Bruggeling plaatste de bal via de vingers van Meeuws in de verste hoek (1-1).

Voor én na het halfuur weer doelgevaar. Eerst plaatste Geryl een voorzet van Beyens net naast en een minuut later brak Turcan door, een aflegger voor Coppin die op Laleman besloot en ook in de rebound lukte scoren niet voor Turcan. In vier minuten stuikte het allemaal in elkaar voor de thuisploeg. Eerst soleerde Clyncke op de verlengde doellijn voorbij een paar man om vanuit een moeilijke hoek te scoren (1-2, 38′) en één minuut later glipten twee man door de offsideval, Beyens mocht afwerken (1-3). Bij de volgende counter vergreep Haghedooren zich aan de doorgebroken Geryl. Meteen rood vanwege referee Windels voor de centrale verdediger en de thuisploeg voor een onmogelijke opdracht: twee goals in het krijt en met een man minder.

Al vroeg in de tweede helft was er een vroege mogelijkheid voor Geryl, maar ook met een man minder probeerde KM toch nog. En met succes : Vanysacker bracht de bal voor doel en Coppin kopte knap binnen (2-3). Reactie van de bezoekers met een pegel van Frederik Declercq (Meeuws in corner) en een bal van Nyoni net naast. De match werd doodgemaakt door man van de match Michiel Clyncke. De ingevallen Opbrouck stuurde Geryl door, die legde mooi opzij naar Clyncke die zijn hattrick vol maakte, na 68 minuten (2-4). Hij had ook de 2-5 aan zijn voet maar plaatste de bal achter het net. Die stand kwam toch op het veld via invaller Lorthois die vanop rechts de ruimte indook en afwerkte (2-5). En na 83 minuten nog een jubelmoment voor Michiel Clyncke: subtiele lob over Meeuws (2-6), zijn vierde van de avond en een welverdiende applausvervanging.

(DACH – foto BVB)

Torhout KM speelde met: Meeuws; Goddeeris, Depoorter, Haghedooren, Neu (58’Deturck); Van Roose, Vanysacker (72’Vermander), Vandaele (46’Cordie); Hollevoet, Coppin, Turcan .

Mandel United deed het met : Laleman; M.Oumedjeber (53’Lorthois), Mulliez, Vansuypeene, Nyoni; F.Declercq, S.Oumedjeber, Bouchaala; Clyncke (83’Raes), Geryl, Beyens (44’Opbrouck).