Michel Preud’homme krijgt op zijn verjaardag het deksel op de neus: toch twee speeldagen geschorst

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond KBVB heeft de sanctie voor Club Brugge-trainer Michel Preud’homme verhoogd tot de gevorderde schorsing van twee speeldagen effectief door het Bondsparket. Ook de boete wordt opnieuw verdubbeld: van 300 euro naar 600 euro.

De Beroepscommissie verbiedt Preud’homme de toegang tot de neutrale zone van 25 januari tot en met 8 februari. Dat wil zeggen dat Preud’homme de uitwedstrijd op Anderlecht van 26 januari mist en op 1 februari de thuiswedstrijd tegen Bergen.

Bondsparket krijgt zo gelijk

Preud’homme ging in beroep tegen de straf van de Geschillencommissie, die bedroeg één speeldag schorsing en 300 euro boete. Ook het Bondsparket ging tegen die sanctie in beroep, en krijgt nu dus gelijk. De straf uitgesproken door de Beroepscommissie komt overeen met de straf die als minnelijke schikking initieel door het Bondsparket aan Club Brugge voorgesteld was.

De Geschillencommissie Hoger Beroep argumenteerde haar beslissing als volgt: “We stellen vast dat het gaat om repetitief ongepast gedrag. De heer Preud’homme maakte zich daar in het verleden ook al meermaals schuldig aan. We kunnen dan ook geen andere sancties opleggen dan diegene die voorzien zijn in het bondsreglement.”

Coach was zelf niet aanwezig

Preud’homme, die vrijdag 55 werd, was zelf niet aanwezig op de zitting. Hij werd vertegenwoordigd door zijn advocaat Johnny Maesschalck. Dinsdag had Preud’homme zich voor de Geschillencommissie nochtans nog met succes verdedigd.

(Belga)