Meunier en Jordan Lukaku in selectie voor oefeninterlands tegen Italië en Spanje

© BELGA
Redactie KW

De Belgische selectie voor de oefeninterlands van vrijdag 13 november tegen Italië en dinsdag 17 november tegen Spanje is bekendgemaakt. Daarbij ook Thomas Meunier van Club Brugge en Jordan Lukaku van KV Oostende.

In vergelijking met de EK-kwalificatiewedstrijden van begin vorige maand is Michy Batshuayi opnieuw van de partij. Voor de aanvaller van Olympique Marseille, met acht doelpunten momenteel topschutter in de Franse Ligue 1, is het de vierde selectie (1 cap, 1 doelpunt). In het aanvallende compartiment kreeg hij de voorkeur op Divock Origi, die zijn draai moeilijk vindt bij Liverpool en – net als Valencia-sensatie Zakaria Bakkali – met de nationale beloften moet aantreden. Voor Origi is het de eerste keer sinds het WK van vorig jaar dat hij naast de selectie valt. Bovendien keert ook Christian Benteke terug uit blessure en werd Yannick Ferreira Carrasco opnieuw opgeroepen. De plaatsen voorin zijn dus bijzonder duur.

Geen Kums en Defour

Op het middenveld is Gentenaar Sven Kums de opvallendste afwezige. Kums speelt nochtans al weken op hoog niveau en was woensdag nog beslissend voor de Buffalo’s in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Met Laurent Depoitre en doelman Matz Sels heeft de landskampioen nog wel twee Rode Duivels in de rangen. Voor Anderlechtenaar Steven Defour, de laatste weken nochtans steeds beter in vorm, is er nog maar eens geen plaats in de selectie. Achterin zijn er geen verrassingen: Thomas Vermaelen keert terug na blessure. Hij neemt de plaats in van Dedryck Boyata. Ook Jordan Lukaku is er opnieuw bij.

De oefenwedstrijden tegen Italië en Spanje zijn de laatste interlands van de Rode Duivels dit jaar. De Belgische nationale elf sloot de EK-kwalificatiecampagne begin vorige maand als groepswinnaar af na zeges tegen Andorra (1-4) en Israël (3-1). Dat leverde naast een plaats bij de reekshoofden op de EK-loting van 12 december in Parijs ook een historische eerste plaats op de FIFA-ranking op. De volgende FIFA-ranking wordt op 3 december vrijgegeven. Als België dan nog eerste staat, krijgt het de titel ‘Team van het Jaar’.

Tuur Dierckx (Club Brugge) en Leander Dendoncker (afkomstig van Passendale, middenvelder bij Anderlecht) werden opgeroepen voor de wedstrijd van de beloften tegen Tsjechië op donderdag 12 november.

De selectie

Doelmannen: Simon Mignolet (Liverpool/Eng), Matz Sels (AA Gent), Jean-François Gillet (KV Mechelen)

Verdedigers: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur/Eng), Luis Pedro Cavanda (Trabzonspor/Tur), Jason Denayer (Galatasaray/Tur), Vincent Kompany (Manchester City/Eng), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg/Rus), Jordan Lukaku (KV Oostende), Thomas Meunier (Club Brugge), Thomas Vermaelen (FC Barcelona/Spa), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur/Eng)

Middenvelders: Kevin De Bruyne (Manchester City/Eng), Mousa Dembélé (Tottenham Hotspur/Eng), Marouane Fellaini (Manchester United/Eng), Radja Nainggolan (AS Roma/Ita), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg/Rus)

Aanvallers: Michy Batshuayi (Olympique Marseille/Fra), Christian Benteke (Liverpool/Eng), Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid/Spa), Laurent Depoitre (AA Gent), Eden Hazard (Chelsea/Eng), Romelu Lukaku (Everton/Eng), Dries Mertens (Napoli/Ita)

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier