“Met gelijke middelen strijden”

Michiel Vanhoutte. (Foto JS)
Redactie KW

In vierde provinciale C staat zaterdag de derby gepland tussen Olympic Ledegem B en Winkel Sport B. De heenwedstrijd werd nipt gewonnen door de formatie van coach Gregory Knockaert met 2-1. Vandaar dat het nu op eigen veld terug rekent op dergelijke prestatie. Michiel Vanhoutte wrijft zich alvast de handen warm voor de komst van de buren, waar ook Arne Espeel en zijn Winkelse ploegmaats absoluut gebrand zijn op de overwinning.

“Spijtig genoeg is onze voorbereiding op deze match niet verlopen zoals verwacht”, zegt de 24-jarige Michiel Vanhoutte. “We verloren vorig weekend immers met 3-1 bij onze andere buur, VK Dadizele B. De laatste vijf minuten waren er te veel aan. Voordien waren we minstens de evenknie geweest en stond nog altijd een gelijke score op het bord. Dan kregen we echter twee doelpunten binnen op een korte periode en reageren was niet meer mogelijk. Dergelijk verlies in een derby is gevoelig. Vandaar dat we twee derbynederlagen na elkaar zeker willen vermijden. We zijn dus zeker niet uit ons lood geslagen en willen één en ander rechtzetten zaterdag. Voor eigen publiek kunnen we altijd iets meer, maar we verwachten nu het echte Winkel B te ontmoeten. Daar was voetballen op een heel slecht veld door de droogte quasi onmogelijk.”

“We willen twee derbynederlagen op rij zeker vermijden”

Verzachtende omstandigheden zijn er ook niet meer bij Ledegem, want de lappenmand is volledig leeg. “Tot Nieuwjaar was Jasper Louage nog onbeschikbaar door een breuk in het voetbeentje, maar nu is alles hersteld en zat hij op Dadizele al terug op de bank. Voor de kern is dat zeker een meerwaarde”, besluit de vertegenwoordiger uit Ledegem.

Betere terugronde?

Arne Espeel. (Foto JS)
Arne Espeel. (Foto JS)© ©2017 Jan STRAGIER

Ook doelman Arne Espeel van Winkel Sport B wil absoluut winnen met zijn team. Daar verliep de aanloop wel beter met 3-1-winst tegen Rekkem Sport. “De 3-1-eindstand laat misschien vermoeden dat ik een rustige namiddag had in doel, maar eigenlijk had ik ook mijn aandeel in de overwinning. In het begin moest ik namelijk ons team tot twee keer toe recht houden met een save. Net voor en net na de koffie konden we dan voor het verschil zorgen. Onmiddellijk na hun aansluitingstreffer kon er opnieuw tegen geprikt worden en waren we zeker van de zege.”

“Hopelijk is dat de voorbode van een sterke terugronde. Voor Nieuwjaar bleven we immers onder de verwachtingen. De prestaties waren niet zo slecht, maar er kwam te weinig loon naar werken. Die hopen we nu wel te krijgen in de resterende maanden van het seizoen. Vandaar dat we ook een overwinning willen wegkapen bij onze buren. Thuis werd nipt verloren, maar dat was door omstandigheden. De kern was toen door blessures heel beperkt geworden. Maar nu iedereen er terug bij is, kan er met gelijke middelen gestreden worden”, besluit de goalie die straks voor een verlengd verblijf opteert.

(SBR)

VK Dadizele B 3

Olympic Ledegem B 1

Ledegem: Vandermersch, Knockaert, Pollie, Vermeulen, S. Vandermeersch (82′ Bettens), Nuytten, Claeys, Vanhoutte, Vervaeke (68′ B. Vandermeersch), Vanlerberghe (46′ Louage), Casier.

Doelpunten: 20′ Nyffels 1-0, 35′ Vanhoutte 1-1, 85′ Demdoum 2-1, 87′ Vandenabeele 3-1.

Winkel Sport B 3

Rekkem Sport 1

Winkel: Espeel, Ottevaere (66′ Brugghe), Ver Eecke (84′ Decock), Claeys, Struyve, Janssens, Degroote (85′ D’Hondt), Buyse, Debusseré, Lerminez, Bostyn.

Doelpunten: 42′ Degroote 1-0, 53′ Lerminez 2-0, 75′ Vanderbrugge 2-1, 80′ Lerminez 3-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier