Mercedes Van Volcem pleit voor Duivelsdorp op Jan Breydel

Redactie KW

Initiatieven zoals het op groot scherm vertonen van de wedstrijden op het WK van de Rode Duivels moeten aangemoedigd worden in Brugge, vindt Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem.

“Brugge moet lokale initiatiefnemers aanmoedigen om een Duivelsdorp te organiseren tijdens het EK voetbal in 2016”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem. “De vraag is alsnog waar dit evenement kan plaatsvinden. ‘t Zand wordt rond die periode heraangelegd en de balkonrotonde aan de achterkant van het station kan een optie zijn. Maar waarom niet op het stadion van Jan Breydel”, vraagt Van Volcem zich af. “Daar kan er een totaalconcept worden naar voorgeschoven. Alle infrastructuur is aanwezig en kan zorgen voor een leuke beleving.”

“Niets belet dat men in de binnenstad een initiatief neemt en ook in de rand,” vervolgt ze. “Velen houden van voetbal en het Zand bleek op zonnige dagen tijdens de vorige editie veel te klein. Ik pleit ervoor dat de lokale initiatiefnemers een volwaardig concept bedenken. Gezien dit evenement duizenden supporters lokt, is veiligheid een prioriteit. Het is alvast positief dat een aanbesteding wordt uitgeschreven. De stad moet zich houden aan de wetten op de openbare aanbesteding”, besluit ze.