Mercedes Van Volcem eist dat stadsbestuur Brugge kleur bekent in stadiondossier

© BELGA
Redactie KW

Het oppositieraadslid van Open VLD polste dinsdagavond tijdens de gemeenteraad naar het standpunt van het Brugs stadsbestuur in het voetbalstadiondossier, want Club dreigt alvast 2,5 miljoen euro Vlaamse sportsubsidies te verliezen, als Cercle op Jan Breydel blijft voetballen.

Volgens urbanisatieschepen Franky Demon is het een goede zaak dat Vlaanderen in het MER-rapport alle pistes openlaat : “Het vorig ontwerp is immers gesneuveld omdat niet alle alternatieven grondig onderzocht werden.”

Wat het financieel kostenplaatje betreft, zegt financiënschepen Boudewijn Laloo : “Het standpunt van Cercle in het stadiondossier is misschien veranderd, maar niet de visie van het stadsbestuur. Wij willen beide voetbalverenigingen gelijk behandelen. Zowel Club als Cercle hebben recht op een stadion. De verkaveling van Jan Breydel is slechts een beperkt deel van de investering, maar het deel dat de stad maximaal inzet. Dat staat in ons beleidsplan en wijzigt niet. Cercle studeert momenteel , Club zoekt de invulling van de financiële sluitkost.”

(SVK)