Menen thuis onderuit tegen Izegem

Bart Buysse (l) gaat voorbij Ayron Verkindere (r). © VDB

SCT Menen moet de bittere kelk tot op de bodem ledigen. Tegen Izegem moest de fusieploeg andermaal in het verlies berusten: 1-3.

De thuisploeg begon nochtans niet onaardig aan de derby, maar Sennesael en Meulenyzer kregen de kansen niet verzilverd. Aan de overkant deed Opbrouck beter. Na een voorzet van Oumedjeber prikte Gwenny de bal tegen de Menense touwen. Menen had niet meteen een antwoord in huis, slikte tien minuten later een tweede treffer. Izegem bleef de wet dicteren, ging met een 0-2 voorsprong de rust in. En daarmee kon de thuisploeg niet klagen.

In de tweede helft kwam Menen beter voor de dag. De thuisploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er halfweg de tweede periode via Sennesael. Menen voelde dat er meer in zat, stak nog een tandje bij. Maar tien minuten voor tijd, via een fel aangevochten strafschop, scoorde Opbrouck zijn tweede van de namiddag en was de wedstrijd gespeeld.

(AV – foto Bart)

SCT Menen – FC Izegem:1-3

Doelpunten: 16′ Opbrouck 0-1, 25′ Betremieux 0-2, 66′ Sennesael 1-2, 80′ Opbrouck (strafschop) 1-3. ,

Menen: Degruyter, Schotte (60′ Ribeiro), Buysse, Mahieu, Fiston, Meulenyzer, Vanaudenaerde, Peers, Derrag (46′ Simoës), Verbrugghe, Sennesael.

Izegem: Depaepe, De Deyere, Vandoorne, Delrue, Hugelier, Oumedjeber (85′ Phyfferoen), Gombani, Opbrouck, Verkindere (74′ Pyck), Nyoni, Betremieux.