Menen kan niet stunten bij Aalst en verliest met 3-0

Romain Ribeiro pakte rood en Menen moest met 10 man verder © VDB

Geen stunt van SCT Menen op titelfavoriet Aalst. De Ajuinen nam van bij de aftrap de match in handen, duwden Menen in de eigen rechthoek terug.

De gedisciplineerde bezoekers konden in de eerste helft alsnog de schade beperken, trokken met een 1-0 achterstand de rust in. Na de pauze leek het erop alsof Menen aanvallend beter uit de verf zou komen. Tot Romain Ribeiro zijn tweede gele kaart slikte de bezoekers met tien verder moesten. Numeriek in de minderheid kon Menen het niet allemaal meer belopen.

Nadat Aalst de cijfers verdubbelde, maakten de Menenaars zich geen illusies meer. Omdat Gullegem zijn eerste overwinning mocht vieren, verzeilt Menen op de laatste plaats in de stand.