Menen – Ingelmunster eindigt onbeslist

Quentin Santelé (r) en Aurelien Verzele (l) in een kopbalduel. © VDB

SCT Menen – OMS Ingelmunster werd uiteindelijk 2-2.

Veel technische hoogstandjes vielen er niet te noteren. Wel veel duels, vier doelpunten en Menen dat zich door de scheidsrechter bekocht voelde. De thuisploeg moest het opnieuw doen zonder Nicolas Gezelle. Gwenny Opbrouck begon op de bank. De thuisploeg mocht al vroeg juichen. Na hoekschop torende Charly Allard boven de rest uit, opende meteen de score. Even later kwam diezelfde Allard met een hakje, opnieuw na hoekschop, dicht bij de 2-0. Ingelmunster trok wel voortdurend naar voor, maar kon weinig dreigen. Vijf minuten voor de pauze ging thuisspeler Peers tweemaal in de fout, kreeg tweemaal geel.

Menen moest met tien verder, maar kwam meteen na de rust, via Santelé, op een 2-0 voorsprong. De thuisploeg kon niet lang genieten, want na een slecht wegwerken in de thuisdefensie, scoorde Ingelmunster al snel de aansluitingstreffer. Enkele minuten later tikte thuisdoelman Olievier de doorgebroken Delannoy aan en de ref wees naar de strafschopstip. Ingelmunster liet die kans niet onbenut, kwam op gelijke hoogte. Ondanks de bezoekers veldoverwicht afdwongen waren de betere kansen voor Menen. In de slotminuten pakte bezoeker Beyens, ex-Menen, nog een tweede gele kaart.

DOELPUNTEN: 7′ Allard 1-0, 46′ Santelé 2-0, 48′ Delannoy 2-1, 56′ Laleman (pen.2-2.

MENEN: Olievier, Allard, Vanaudenaerde, Meulenyzer, Lavens, Mahieu (61′ Ribeiro), Peers, Stockx (77′ Opbrouck), Vancraeyveldt (69′ Bangoura), Santelé, Pottiez.

INGELMUNSTER: Dannel, Vyncke (46′ Tahiri), Derieuw, Buyse, Lecaillier, Vanderheeren (77′ Verbrugge), Beyens, Omari (70′ Bourgeois), Verzele, Laleman, Delannoy.

Rood: 40′ Peers (2 x geel), 81′ Beyens (2 x geel).