Meerdere Belgische topclubs willen geen spelers meer naar Waregem versassen. Ze weten goed waarom

Luca Marrone (l.) zou bij Zulte Waregem wel eens snel de gemiste transfer van Hannes Van der Bruggen naar de vergeethoek kunnen spelen. © Foto Twitter/Essevee
Tom Van Houtte

Het voetbaltransferraam is sinds woensdagnacht dicht, de waanzinnige spelerscarrousel voor vier maand tot stilstand gekomen. Van de West-Vlaamse clubs uit 1A liet vooral KV Kortrijk zich in de laatste uren van de transferzomer niet onbetuigd, met drie transfers in ‘money time’.

KVK heeft Google niet meer van doen om de Nederlandse spelersmarkt af te schuimen, want het scoutingapparaat van de Kerels raakt met de seizoenen nog beter afgesteld. Bij het ooit zo roemruchte Nottingham Forest vond Kortrijk Lars Veldwijk, een rijzige spits die flopte in de Engelse tweede klasse. Maar miskijk je daar vooral niet op, niet elke speler verteert een regime met amper trainingen tussen de 46 competitiewedstrijden even goed. Tijdens een uitleenbeurt aan PEC Zwolle, tegenwoordig een stevige middenmoter in de Eredivisie, lukte Veldwijk vorig seizoen 14 goals en 10 assists. Er zijn Belgische topclubs die de voorbije weken aanvallers met veel mindere statistieken haalden.

Conte en zijn limieten

KV Oostende heeft uiteindelijk Ibrahima Conte beet. De Afrikaanse flankaanvaller is een uitstekende voetballer die na een geslaagde passage bij Zulte Waregem in Anderlecht op zijn limieten is gebotst. Onvoorspelbaarheid ten top, maar te weinig doelgericht. In acht seizoenen Jupiler Pro League scoorde hij welgeteld tien keer. Te weinig voor een flankaanvaller met zijn kwaliteiten. Als Yves Vanderhaeghe daar verandering kan in brengen, dan staan KVO met de Guineeër nog bijzonder mooie momenten te wachten.

Kan Ibrahima Conte voortaan ook de show stelen bij KV Oostende?
Kan Ibrahima Conte voortaan ook de show stelen bij KV Oostende?© BELGA

De beste ‘deadlinetransfer’ van Club Brugge is het behoud van José Izquierdo, al waren diens kansen op een vertrek sinds zijn blessure natuurlijk ferm geslonken. Al bij al beleefde Club een rustige transferzomer en moet het nu maar hopen dat de sterkhouders die het tot elke prijs wou houden de Champions League-kassa doen rinkelen. Aangename vaststelling in die optiek is dat de van Villareal gehaalde Tomas Pina donderdag stevig indruk maakte in een oefenpot tegen Willem II. Na de makke competitiestart kan de as van Club best wat nieuw elan gebruiken.

Niet zomaar tevreden met top zes

Zulte Waregem greep uiteindelijk naast hét zomertarget Hannes Van der Bruggen, maar de van Juventus gehuurde Luca Marrone zou die saga wel eens snel naar de vergeethoek kunnen spelen. Zijn komst en die van de ook pas laat gehaalde Nigeriaanse flankspeler Kingsley Madu (een dossier waarin Essevee zelfs enkele Europese topclubs het nakijken gaf) maken duidelijk dat de Gaverbeekclub zich niet zomaar tevreden stelt met een plek in de top zes. Daarom verzette het zich ook met alle middelen tegen een laattijdig vertrek van Soualiho Meïté, de sterke middenvelder die nog maar van begin dit jaar in het Regenboogstadion voetbalt. Meerdere Belgische topclubs willen geen spelers meer versassen naar de fusieclub, en al zeker niet voor een appel en een ei. Ze weten duivels goed waarom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier