Maxime Lestienne, Björn Engels en Brandon Mechele spelen niet tegen Servië; Standard eist dat ze ook aan de kant blijven tegen SV Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

De drie haken af voor de EK-kwalificatiematch van de Belgische beloften woensdag tegen Servië. En dat is niet naar de zin van titelconcurrent Standard. Vanuit Luik oppert men dat het drietal dan ook niet mag aantreden in het competitietreffen tegen Zulte Waregem dit weekend.

Het trio van Club Brugge sukkelt met blessures en raakt niet op tijd fit, zo laat de KBVB dinsdag weten. Bondscoach Johan Walem roept als vervanger Jason Denayer, verdediger bij Manchester City, op. De Belgische beloften staan aan de leiding in EK-kwalificatiegroep negen. Uit zes wedstrijden puurden de Jonge Duivels 13 punten. Servië, dat één wedstrijd minder speelde, staat op de tweede plaats (10 punten). De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes stoten door naar de play-offs, die via een knockout-systeem (met heen- en terugwedstrijd) gespeeld worden. De winnaars van die confrontaties mogen in 2015 deelnemen aan het EK in Tsjechië. Het gastland is rechtstreeks geplaatst.

Standard eist dat Brugs trio niet aantreedt tegen Zulte Waregem

Terwijl het trio dus in Brugge bleef voor verzorging, kwam er plots vanuit Standard de oprisping dat de bond moet verbieden dat het drietal in actie komt komend weekend. Engels, Lestienne en Mechele speelden een volledige match tegen Standard. Als ze nu geblesseerd zijn, kunnen ze zondag ook niet spelen, meent men bij Standard.

In Brugge weerlegt men dit. Omdat het om lichte blessures gaat, zullen de drie wellicht wel speelklaar geraken voor de derby van komende zaterdag op Zulte Waregem. Ook bij de bond is men blijkbaar die mening toegedaan. De titelstrijd laait duidelijk op.

(BELGA)