Matt Demets (Moeskroen) na Sven Dhoest de tweede aanwinst voor Winkel Sport

Sven Dhoest in zjin periode bij Moeskroen, waar Winkel nu dus ook Matt Demets weghaalt. © BELGA
Redactie KW

Winkel Sport heeft met de 19-jarige linkerflankspeler Matt Demets – die Dottenijs woont – een tweede aanwinst voor volgend seizoen beet. Sven Dhoest, die volgend jaar tussen de palen zal staan, was maandag bij de wedstrijd tegen Gent-Zeehaven aandachtig toeschouwer.

Matt Demets komt over van Moeskroen, waar hij op een korte periode bij SV Zulte Waregem na, haast zijn hele jeugdopleiding kreeg. Hij kan op diverse posities op de linkerflank uit de voeten. Gezien zijn leeftijd is hij dus ook een van de beoogde -21-jarigen waar Winkel Sport op aasde.

Winkel Sport heeft nu een tiental spelers vastliggen voor volgend seizoen. “We zijn niet gehaast, we bekijken iedere opportuniteit, maar gaan ook geen gekke dingen doen”, zegt trainer Danny Lavens.

Sven Dhoest speelde bijna bij het Sporting Hasselt van Stijn Stijnen

Afgelopen paasmaandag liep er heel wat bekend volk rond op Terschueren ter gelegenheid van de inhaalmatch tegen Gent-Zeehaven. Onder meer ook Rudi Verkempinck, die na zijn passage bij Bursaspor (waar Tom De Sutter speelt), nu weer lesgeeft in Meulebeke.

Bij die vele toeschouwers ook Sven Dhoest. En wat bleek, de Bruggeling zat bijna bij derdeklasser Sp. Hasselt, de club van Stijn Stijnen. Dhoest tekende enkele weken geleden bij Winkel Sport. Maar dat schoot in het verkeerde keelgat bij RFC Wetteren, de ploeg van trainer Peter Devos (Hulste), waar hij ook al een overeenkomst had bereikt. Hij werd er op een zijspoor gezet. Maar plots kwam Sp. Hasselt op de proppen om hem voor de rest van het huidige seizoen over te nemen. Omdat de doelmannen van Hasselt in de lappenmand liggen – ook Bjorn Sengier staat daar op de spelerslijst – wilde de club gebruik maken van een uitzonderingsmaatregel die geldt voor keepers. Daarvoor moest Wetteren hem uiteraard wel vrijgeven, maar uiteindelijk sprong het af op de onderhandelingen tussen Wetteren en Hasselt.

(WVS)