Matig Club Brugge redt punt bij Zulte Waregem

17/04/17 om 16:33 - Bijgewerkt om 17:31

Club Brugge boog aan de Gaverbeek een 2-0-achterstand om in een 2-2-gelijkspel. Eén punt dus en geen drie, waardoor het al op 6 punten volgt van Anderlecht, volgende zondag de tegenstander in Brussel.

Matig Club Brugge redt punt bij Zulte Waregem

© BELGA

Bij Zulte Waregem kregen Onur Kaya en Christophe Lepoint van coach Francky Dury opnieuw een basisplek, waardoor Robert Mühren en Luca Marrone naar de bank verhuisden. Ook Davy De fauw zat na zijn schouderblessure weer op de bank. Bij blauw-zwart werden José Izquierdo en Anthony Limbombe, terug uit blessure, door Michel Preud'homme meteen in de basiself gedropt. Jelle Vossen moest zich tevreden stellen met een stek als invaller. Geen Benoît Poulain, want die is geblesseerd én geschorst.

1-0 vanop de stip

De thuisploeg trok meteen het laken naar zich toe in deze derbytopper. In de openingsminuten kopte Mbaye Leye vallend naast de rechterpaal en trapte de Senegalees te zacht in de handen van Ludovic Butelle. De sterke openingsfase van Essevee werd binnen het kwartier beloond. Timmy Simons riep Sander Coopman een halt toe in de zestien en scheidsrechter Lawrence Visser wees naar de strafschopstip. Op de tv-beelden was wel te zien dat Coopman, door Zulte Waregem gehuurd van blauw-zwart, op het moment van de feiten buitenspel stond. Maar Leye kende geen genade en tekende van op elf meter de 1-0 aan.

Matig Club Brugge redt punt bij Zulte Waregem

© BELGA

Club toonde zich offensief erg zwak aan de Gaverbeek en keek nog voor het halfuur tegen een dubbele achterstand aan. Bij een rommelige fase voor de kooi van Butelle was het uiteindelijk Henrik Dalsgaard die het leer voorbij de Franse doelman werkte. Voor de Deense rechtsback zijn derde goal in evenveel PO1-wedstrijden.

Vanaken mildert

Club moest het hebben van flitsen van Iqzuierdo en Limbombe en in de 33ste minuut kon die laatste zich goed doorzetten en de vrijstaande Hans Vanaken bedienen, die onder thuisdoelman Kenny Steppe de aansluitingstreffer binnen trapte. Voor rust veranderde er niets meer aan de 2-1-tussenstand. De bezoekers mochten net voor de koffie van geluk spreken dat scheidsrechter Visser handspel van Simons in de zestien als onvrijwillig beschouwde.

Matig Club Brugge redt punt bij Zulte Waregem

© BELGA

Bij het begin van de tweede helft had Steppe twee pogingen nodig om een schot van Izquierdo onder controle te krijgen. In minuut 49 leek Leye de 3-1 te scoren, maar dat feestje ging niet door omdat hij volgens de arbitrage Butelle hinderde bij het voorafgaande luchtduel.

En toch stond nog voor het uur de 2-2 op het bord. Steppe redde een kopbal van Claudemir, maar Wesley Moraes was er als de kippen bij om net als Dalsgaard zijn derde treffer van de play-offs aan te tekenen.

Butelle reddende engel

Butelle moest aan de overzijde vol aan de bak op pogingen van de sterk spelende Coopman, Hamalainen, weer Coopman en Dalsgaard.

Matig Club Brugge redt punt bij Zulte Waregem

© BELGA

We waren al in de absolute slotfase als de ingevallen Vossen de bal in één keer op de slof mocht nemen, maar in de handen van Steppe knalde. Aan de 2-2 veranderde niks meer. Zulte Waregem mag ontgoocheld zijn dat het een 2-0-voorsprong uit handen gaf, maar bij de bezoekers zal de teleurstelling nog veel groter zijn, want het lijkt erop dat de Brugse titeldromen in de Gaverbeek drijven. Tenzij blauw-zwart volgend weekend gaat winnen op Anderlecht uiteraard.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!