Marvin Turcan (KM Torhout): “Mijn slechtste seizoen ooit”

Marvin Turcan met de bal © VDB
Redactie KW

KM Torhout kon tegen KVK Westhoek de schade beperken na een vroege rode kaart. Maar KSK Pepingen-Halle en KSV Bornem leden beiden nog een zwaardere nederlaag en zo blijft het status quo onderin.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend met een olympisch doelpunt van Harry Hollevoet. Hij trapte een corner rechtstreeks in doel. Maar daarna nam KVK Westhoek het commando over en viel KM na een kwartier spelen met tien na rood voor Theetaert. “En na de rust scoorden zij nog een vierde treffer. In zo’n matchen komt het er dan op neer om geen zes of zeven doelpunten te slikken. Als je al derdelaatste staat en in zo’n omstandigheden met tien komt te staan, is het mentaal moeilijk”, beseft ook Marvin Turcan.

“Jaarlijks scoor ik toch een achttal goals en geef ik een aantal assists”

Zaterdag volgt er tegen FC Gullegem een nieuwe kans op puntenwinst na drie nederlagen op rij. De heenwedstrijd in Gullegem eindigde op 1-0. “Volgens mij presteert Gullegem volgens de verwachtingen. Wij hebben al bewezen dat we goed spelen en goede resultaten kunnen boeken tegen de topploegen. We moeten een goede mentaliteit aan de dag leggen in de resterende negen wedstrijden. Anders zakken we rechtstreeks. Dat wil niemand, zowel de spelers die blijven als de vertrekkers.”

Tot welk kamp – de blijvers of vertrekkers – de aanvaller behoort, is nog geen uitgemaakte zaak voor de Fransman. “Op dit moment weet ik het nog niet”, vervolgt Marvin Turcan, die naar eigen zeggen aanbiedingen op zak heeft, maar met één gemaakte goal niet de beste statistieken kan voorleggen. “Ik ben duidelijk aan een slecht seizoen bezig. Dit is mijn slechtste seizoen sinds ik voetbal. Ik ben ook niet de speler die vaak scoort, maar over het algemeen luk ik toch een achttal doelpunten en enkele assists per seizoen. Laat ons hopen dat ik die statistieken nog kan keren en dat de club zich zo kan redden.” (BV)