Marc Wilmots houdt nog steeds deur op een kier voor Björn Engels

Bondscoach Marc Wilmots © BELGA
Redactie KW

Marc Wilmots blikt tevreden terug op de driedaagse ministage van de Rode Duivels in Knokke.

“We hebben bereikt wat we wilden bereiken”, aldus de bondscoach zaterdag na de oefensessie op het veld van KFC Heist. Wilmots kon zaterdag opnieuw op slechts dertien internationals rekenen, de anderen sluiten eerstdaags aan na hun clubverplichtingen. Van die dertien pasten drie spelers voor de onderlinge wedstrijdjes. “Divock Origi had na de Europa League-finale wat last van een gezwollen enkel, Jordan Lukaku speelde donderdag nog 90 minuten met Oostende en Dedryck Boyata is omwille van zijn hamstringblessure nog niet klaar voor wedstrijden. Hij laat dinsdag op stage in Zwitserland overigens een MRI-scan nemen, zodat we zeker weten hoe het met hem gesteld is. Ook Nicolas Lombaerts (die met een klein scheurtje sukkelt) laat dan een MRI-scan nemen, over hem maak ik me trouwens geen zorgen“, stelde de bondscoach.

Wilmots verwacht vanaf maandag 21 van zijn 23 Duivels op oefenstage in Zwitserland. “Yannick Carrasco speelt op 28 mei met Atlético de Champions League-finale en voegt zich in Genk (vanaf 30 mei) bij de groep. Jason Denayer (die op 26 mei de Turkse bekerfinale met Galatasaray speelt), komt nadien zo snel mogelijk bij de selectie. Hij voelde enkele dagen geleden wat aan zijn heup, maar heeft ons al laten weten dat hij oké is. Hij kan de finale dus spelen, zo niet had hij al hier gestaan”, verduidelijkte de bondscoach, die de deur voor Björn Engels nog steeds op een kier houdt. De verdediger van Club Brugge is out met een scheurtje in de lies, maar “heeft van ons zijn programma gekregen en mogelijk voegt hij zich in Genk bij ons.”

Wilmots gaf ook nog mee dat er tijdens de drie eerste stagedagen hard gewerkt zal moeten worden in Zwitserland. “Maandag en dinsdag zijn er twee zware trainingen, woensdag één. In de oefenduels die daarna volgen (28/5 tegen Zwitserland, 1/6 tegen Finland en 5/6 tegen Noorwegen) hoop ik iedereen speelminuten te geven.”

(Belga)