Marc Wilmots beslist: Timmy Simons gaat niet mee naar WK, in Oostende geboren Origi wél bij selectie

© BELGA
Redactie KW

Bondscoach Marc Wilmots heeft deze middag zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het WK in Brazilië.

Divock Origi, spits bij het Franse Rijsel, is de grootste verrassing in de groep van 24, waaruit nog een doelman wordt geschrapt. Ook Adnan Januzaj (Manchester United) en Anthony Vanden Borre (Anderlecht) mogen hun ticket boeken. Timmy Simons (Club Brugge) wordt dan weer gepasseerd, net als Radja Nainggolan (AS Roma). Die laatste is een van de zes reserves, net als Michy Batshuayi en Thorgan Hazard. Silvio Proto wordt de derde doelman indien Koen Casteels (Hoffenheim) niet fit geraakt.

Op ten laatste 2 juni moet de bondscoach zijn definitieve selectie van 23 internationals doorgeven aan de Wereldvoetbalbond (FIFA).

De laatste rechte lijn

De WK-voorbereiding van de Belgen start op 19 mei in Genk. Daar oefenen ze op 26 mei tegen Luxemburg. Van 27 mei tot 2 juni trekken de Duivels op stage naar Zweden, waar op 1 juni Ibrahimovic en co. in Stockholm partij wordt gegeven. Na een driedaagse stage in Kokke tussen 4 en 6 juni volgt op zaterdag 7 juni een laatste officiële oefengalop in het Brusselse Koning Boudewijnstadion tegen het Tunesië van Georges Leekens. Op 10 juni vliegen de Belgen naar Brazilië.

Op het WK ontmoeten de Duivels in groep H Algerije (dinsdag 17 juni), Rusland (zondag 22 juni) en Zuid-Korea (donderdag 26 juni).

Ook Mike Origi zette Club al eens een pad in de korf

Voor het grote publiek is Divock Origi alsnog een onbekende factor, ondanks zijn puike prestaties bij Rijsel. Zijn vader Mike Origi geniet dan weer meer bekendheid dankzij zijn verleden in onze vaderlandse competitie. In Oostende worden ze nog altijd lyrisch als ze terugdenken aan zijn legendarisch doelpunt tegen Club Brugge. In augustus 1994 won KV Oostende met 2-3 van blauw-zwart. Mike Origi zorgde toen met een rush van 70 meter voor het derde Oostendse doelpunt. Dat fragment kan je hier herbekijken.

(Belga/FJA)