Mandel United verliest in slotfase bij RC Gent

Rodrigo De Oliviera opende de score maar zag zijn team toch verliezen. © Bart

Mandel United is er niet in geslaagd om zijn zegereeks verder te zetten op verplaatsing bij Racing Gent. Mandel speelde een goede partij speelde maar zag Dame Fortuna in de 90ste minuut de andere kant kiezen.

Mandel United begon heel sterk aan de wedstrijd met al in de 4de minuut een eerste kans voor Lorthiois na een schitterende voorzet van Beyens. Het schot belandde in het zijnet. De thuisploeg reageerde meteen met een counter op de 6de minuut maar doelman Laleman was attent en redde. Vervolgens was het weer de beurt aan de bezoekers met een strak schot van Lorthiois maar dat miste de goede richting. Op de 19de minuut was het wel raak, na een flater van de thuisverdediging kon De Oliviera de score openen: 0-1. De vreugde voor de bezoekers was van korte duur want al op de 22ste minuut stonden de bordjes weer in evenwicht na een knappe aanval van de thuisploeg waarbij een voorzetschot in het doel van Laleman belandde: 1-1. Nog voor de rust noteerden we een knappe doelpoging van Lorthiois die strandde op de paal en een knappe poging van Pyck op hoekschop die net naast ging. Er werd dan ook gerust bij een 1-1 stand.

Tweede helft

Mandel United kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en trok meteen de kaart van de aanval. Er vielen rijpe kansen voor Pyck, en Lorthiois maar telkens was de thuisdoelman paraat. Op de 74′ minuut viel het tweede thuisdoelpunt na uitglijden van doelman Laleman: 2-1. Mandel gaf zich niet verloren en bleef aandringen via Leroy en Coppin en deze laatste bracht op de 82ste minuut de bordjes weer in evenwicht: 2-2. Een gelijkspel leek in de maak maar op de 90ste minuut volgde een koude douche voor de bezoekers. Op een hoekschop van de bezoekers volgde een heel snelle counter van de thuisploeg die werd afgerond met een doelpunt: 3-2.