Mandel United pakt tweede periodetitel na 3-1 winst tegen KSV Bornem

Mandel United heeft een bijzonder goede zaak gedaan door zijn ruime overwinning tegen hekkensluiter KSV Bornem.

In de eerste helft probeerden de bezoekers nog stand te houden door een stevig verdedigend blok op te zetten tegen de aanvalsgolven van Mandel United maar er was geen doorkomen aan voor de Brigands. In die eerste helft kreeg de thuisploeg weliswaar de beste kansen ook al waren die schaars. Omari en Clyncke kregen een paar serieuze kansen maar de bezoekende doelman gaf geen krimp. De weinig attractieve eerste helft werd dan ook afgesloten bij een 0-0 score waarbij de thuisploeg wel overwicht had maar geen opening vond.

Na de rust kregen de vele bezoekers waar voor hun geld. Trainer Lieven Gevaert wisselde nog de weinig productieve Kwateng voor Gwenny Opbrouck en die wissel leek onmiddellijk te renderen. Op de 47ste minuut kreeg invaller Opbrouck bij een collectieve aanval de bal toegespeeld van Omari en het was meteen bingo (1-0). Meteen wijzigden de bezoekers hun tactiek en kozen voor aanvallend voetbal en dat leek ook te renderen. Bij de thuisploeg werd Omari nog gewisseld voor Vince Geryl maar het waren de bezoeker die na een splijtende counter konden gelijkstellen via Rodrigo De Oliveira op minuut 63. De vreugde bij de bezoekers was echte van korte duur want vijf minuten later was het alweer raak via Opbrouck die zijn tweede doelpunt wist te scoren.

Mandel United was gelanceerd en bleef resoluut kiezen voor de aanval. De bezoekers werden gewoon overrompeld wat resulteerde in een derde doelpunt alweer via een invaller, dit keer Vince Geryl (3-1). De match leek gespeeld en de paar wissels die nog volgden bij de bezoekers brachten daar geen verandering meer in. Voor Mandel United uiteindelijk een verdiende zege die hen meteen een ticket bezorgd in de eindronde.