Mandel United is het winnen nog niet verleerd

FC Mandel United Izegem Ingelmunster (Archief / Bart Vandenbroucke) © VDB

De wedstrijd Olsa Brakel – Mandel United eindigde met 0 – 4.

Na een snipperweek met slechts een gelijkspel tegen Halle-Pepingen vorig weekend, lijkt Mandel-United het winnen nog niet verleerd. Tegen en op het veld Brakel won de ploeg met 0-4.

Oumedjeber zet toon

Met deze nieuwe overwinning houdt het zijn kansen op directe promotie gaaf. De ruime 0-4 overwinning stond al tegen de rust op het scorebord na een overweldigende eerste helft van de bezoekers.

De eerste kans kwam er al op de 7de minuut, maar was er wel eentje voor de thuisploeg. Het schot van Pauwels ging nipt over. Daarna namen de bezoekers het heft in handen en drukten de thuisploeg meteen met de neus op de feiten. Op de 26ste minuut moest de thuisploeg al een eerste doelpunt incasseren toen Sofiane Oumedjeber een knappe dieptepas in twee keer binnen werkte: 0-1.

Beurt aan Clyncke, Opbrouck en opnieuw Oumedgeber

Daar bleef het niet bij. Amper 2 minuten later was het al weer prijs. Michiel Clyncke werkte een dieptepas kundig in doel: 0-2. Mandel United kreeg de smaak pas nu echt te pakken en ging op zijn elan door. Op de 34′ slaagde de mee opgerukte Opbrouck erin om een voorzet van Beyens binnen te koppen: 0-3.

En nog leken de bezoekers niet voldaan. Op de 38 minuut kon Sofiane Oumedgeber de mee opgerukte Beyens bedienen die keurig afwerkte: 0 – 4. Dit was ook ruststand, waarbij de bezoekers de thuisploeg nagenoeg geen duimbreed toegaven.

Weinig indrukwekkende tweede helft

De tweede helft was er eentje om vlug te vergeten. De bezoekers zaten op rozen en beperkten zich meestal tot controlevoetbal. Op de 53ste minuut moest de thuisdoelman zich nog reppen op een schot van Lorthiois en de thuisploeg lukte ook nog een kopstoot op de deklat.

Op de 84ste minuut volgde nog een kans voor Olsa Brakel, maar Kabanda knalde een keurige voorzet pal op de doelman van Mandel United. Al bij al alweer een knappe overwinning van een oppermacht Mandel United.