Mama Dissa (35) is de nieuwe spits van derdeklasser KFC Izegem

© VDB
Redactie KW

KFC Izegem heeft zijn spits beet. En ook geen onbekende, het is namelijk Mama Dissa, die in eerste klasse nog bij KSV Roeselare speelde en daar in het 2007-2008 14 potten nette. Afgelopen seizoen stond hij in de spits bij Ath, reeksgenoot van KFC Izegem.

Supporter ‘de facteur’ – zijnde Filip Perneel – zette al een actie op het getouw om een nieuwe spits te halen. “Niet dat dat een fortuin opbracht, maar iedere euro is natuurlijk welkom. En het brengt ook wat animo teweeg, de club wordt nog eens onder de aandacht gebracht. Want wij geven toe dat het niet makkelijk is om de eindjes aan elkaar te knopen, maar met vereende krachten lukt dat,” meent voorzitter Paul Seynaeve.

Vrijdag 18 juli zette die nieuwe spits Mama Dissa zijn handtekening onder een contract bij rood-zwart. Zo nieuw is hij niet meer, want ondertussen al 35. “Vorig jaar was hij nog dé man bij Ath. Wij zijn tevreden met deze versterking. Hij is natuurlijk niet echt jong meer, maar dat is ook net goed. We konden wel wat ervaring gebruiken. Met Pierre Dasse (20) hebben we een jonge springer, Mama Dissa kan daar zijn ervaring bijbrengen.”

Meteen tegen ex-ploeg

Mama – voluit Mahamadou – Dissa is een Malinees die in 2000 in de Franse competitie terechtkwam. Hij speelde er bij Niort, Grenoble en Brest voor hij bij KSV Beveren in de Belgische eerste klasse belandde. In onze provincie kreeg hij naambekendheid toen hij bij KSV Roeselare in eerste klasse hoge ogen gooide. Vooral in zijn eerste seizoen bij KSVR – in 2007-2008 – scoorde hij 14 goals in 28 wedstrijden. Na vier seizoenen ruilde hij Roeselare voor KV Oostende, vorig jaar was hij dus actief bij Ath.

Vrijdag zette hij zijn handtekening onder een verbintenis bij KFC Izegem. “Trainer Franky Dekenne is tevreden met zijn aanwinst. We hopen hem zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen zijn ex-ploeg KSV Roeselare al te laten meedoen en zo voor te stellen aan ons publiek,” aldus de Izegemse preses.

(WVS)