Maar liefst 14 spelers stappen op bij Racing Waregem

Trainer Nico Cottenier blijft. © VDB
Redactie KW

Als het slecht gaat, moet de trainer het gelag betalen. Niet zo bij Racing Waregem. Daar krijgt de trainer het vertrouwen en stappen maar liefst 14 spelers op. Dat lieten ze dinsdag weten in een persbericht.

Het rommelt al een tijdje bij Racing Waregem. In het kort botert het al een tijdje niet meer tussen trainer Nico Cottenier en enkele spelers en dat dispuut kwam de laatste dagen tot een hoogtepunt. Uiteindelijk beslisten 14 spelers om niet meer in actie te komen voor de Rassing. Dat lieten ze dinsdag weten in een persbericht.

“Na de heisa en commotie van de laatste dagen rond RC Waregem, vinden wij als ‘slachtoffers’ van de A-kern dat het hoog tijd is om met een duidelijk, eerlijk en transparant wederwoord naar buiten te komen”, laten ze weten in het persbericht. “Naar de buitenwereld toe laat het bestuur doorschijnen dat zij volledig open stonden voor de dialoog, maar niets is minder waar. Naar de kern van het probleem, namelijk dat de volledige spelersgroep de amateuristische samenwerking met T1 Nico Cottenier beu was, is door het bestuur nooit geluisterd.”

“Alleen maar verliezers”

“Want wie over deze situatie nog eens rustig nadenkt, die komt tot de vaststelling dat de gemaakte keuze van onze bestuursploeg alleen maar verliezers oplevert. Niemand wordt er beter van. Integendeel! De onvrede rond het functioneren van de huidige T1 groeide 2,5 jaar lang week na week.”

De onvrede rond het functioneren van de huidige T1 groeide 2,5 jaar lang week na week

“Tot slot wensen wij ook te benadrukken dat wij als spelersgroep de hand zeker ook in eigen boezem steken. Wij hebben een zeer povere seizoenshelft achter de rug en daarvoor mogen wij terecht met de vinger worden gewezen. De wil om het tij te keren, is bij ons absoluut nog aanwezig. Maar dan wel via een nieuwe start, met een ambitieuze trainer die vanaf nul begint om alsnog iets te kunnen opbouwen in de terugronde van dit seizoen.”

De spelers Nicola Deprez, Sören Van De Moortele, Bram Deweer, Sander Damman, Pavel Verstraete, Kevin Van de Voorde, Ludovic Goeminne, Jonathan Verstraete, Nicolas Ducatteeuw, Nicolas Steelant, Ruben D’hondt, Gauthier Maes, Victor Christiaens en Frederick Janssen ondertekenden de brief aan de pers.

Lees ook vrijdag in Krant van West-Vlaanderen/editie Het Wekelijks Nieuws Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier