Luc Deserranno stapt op bij Scor

Luc Deserranno. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

SC Oostrozebeke moet op zoek naar een nieuwe trainer. Na een moeilijk seizoen houdt de coach de eer aan zichzelf en stapt op bij de derdeprovincialer.

“Ik ben intussen vier jaar aan de slag bij Scor en vreesde dat het een jaartje te veel zou worden”, klinkt het bij Luc Deserranno. “Ik voel nu al dat niet iedereen achter mij staat en de kans is groot dat er net als vorig seizoen weer heel wat gemopper zou zijn geweest. Toen kwam er vanuit de jeugdwerking de vraag om meer met eigen jeugd te werken, maar die konden de negatieve spiraal ook niet ombuigen.”

“Ik werd betrokken bij de transfers en was er van overtuigd dat we een goed elftal zouden hebben, maar vanuit de entourage van de club wordt opnieuw gevreesd dat de jeugd te weinig kansen zal krijgen en ik heb geen zin meer in een nieuwe seizoen vol gezaag. Ik sta niet meteen te springen om snel weer aan de slag te gaan als trainer. Ik doe het nu even wat rustiger aan en kijk de kat uit de boom.”

In belang van de club

Voorzitter van SC Oostrozebeke Jean-Marie Bonte betreurt het ontslag van zijn trainer. “Ik geef toe dat het seizoen 2016-2017 er eentje was om vlug te vergeten, maar de tegenvallende resultaten waren niet enkel de verantwoordelijkheid van de trainer. De kern van het bestuur bleef het vertrouwen behouden in de trainer, maar binnen bestuurskringen en de spelersgroep bleek plots niet iedereen meer overtuigd van een verdere samenwerking met de sportieve staf. In het belang van de club heeft Luc dan beslist om zelf ontslag te nemen zodat de start van het nieuwe seizoen in alle rust kan verlopen onder de leiding van een nieuwe trainer.”

De nieuwe trainer zou deze week al voorgesteld worden.

(CLY)