Leye verlost Zulte Waregem, dat het zichzelf lastig maakt in Cappellen

© BELGA
Tom Van Houtte

De lang dominerende bezoekers leken op een rustige avond af te stevenen in Antwerpen, maar hadden de onvermijdelijke Mbaye Leye nodig om een drama op bezoek bij de club uit de tweede amateurklasse te vermijden.

Esseveecoach Francky Dury wijzigde zijn elftal op zes plaatsen ten opzichte van de gewonnen derby tegen KV Kortrijk. Zo kwamen Luca Marrone, Bryan Verboom, Sebastiaan Brebels, Jens Naessens, Sander Coopman en Igor Vetokele aan de aftrap.

Na een schot van Soualiho Meïté, dat door thuisdoelman Kristof Maes in hoekschop werd verwerkt, en drie kopbalkansen van Jens Naessens, telkens op aangeven van Onur Kaya, wisten de bezoekers in de 38ste minuut de nul van het bord. De fauw zette zich door tegen de achterlijn en bediende Igor Vetokele, die in twee keer de netten vond na slecht ontzetten van de thuisploeg.

Bezoekers missen de kansen

Kort voor het uur kwam Kaya op een zucht van de 0-2, maar zijn kopbal werd op de lijn ontzet. Zulte Waregem liet echt wel de kansen liggen om de score op te drijven, al botste het meermaals op een sterke doelman Maes, die in de 67ste minut met een superreflex Vetokele van zijn tweede goal van de avond hield.

Leye verlost Zulte Waregem, dat het zichzelf lastig maakt in Cappellen
© BELGA

Een kwartier voor tijd hees Cappellen zich verrassend op gelijke hoogte. Stef Van den Heuvel profiteerde met een knappe ren op rechts van balverlies van Marrone. De Cappellenaar nam Steppe te grazen met een mooi schot in de verste hoek. De bezoekers hadden op een strak schot van Robbe Kil een attente Steppe nodig om de sensationele 2-1 te verhinderen. De winning goal viel uiteindelijk aan de overkant, waar de ingevallen Leye – wie anders – een zenuwachtige Dury uit zijn lijden verloste.

(TVW)