Leukste sportfeiten van 2017 (10): leuke anekdotes uit het West-Vlaamse voetbal

© BELGA
Stijn Moerman

Tot Nieuwjaar blikt de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen elke dag met één opmerkelijk sportfeit terug op 2017. Vandaag aflevering 10 met een overzichtje van leuke anekdotes uit het provinciale voetbal.

Voetbal is nog altijd de sport bij uitstek, ook in onze provincie. En daar is dan ook altijd iets te beleven. Zo scoorde Renaat Callens onlangs de gelijkmaker voor JV Lo-Reninge, terwijl hij al twee keer geel had gekregen…

Of ploegfoto’s waar maar zeven spelers opstaan, omdat de andere zeven niet op de foto mogen…

Voetbal is ook voor velen een microbe die blijft kriebelen: zo kan je plots Birger Maertens of Carl Hoefkens in het liefhebbersvoetbal tegenkomen of loopt Nicolas Frutos over de West-Vlaamse velden. Hij lokte zelfs 500 toeschouwers voor een studax-match van Winkel Sport. De Winkelse veteranen stoomden zich klaar, maar het mocht niet zijn. SK Londerzeel won met 1-2 op Winkel met de winnende goal van… Nicolas Frutos.

Voetbal is ook de sport van het volk: supporters verplaatsen zich massaal om hun club te steunen, zoals de 300 Antwerp-fans zonder ticket die de match tegen KSV Roeselare volgden in café ‘t Geniep – what’s in a name – in Gits of met een voorzitter die zijn club vanuit de spionkop naar de zege schreeuwt, zoals Marc Coucke.

Nu maar zien of dat ook in Anderlecht lukt.

Leukste sportfeiten van 2017 (10): leuke anekdotes uit het West-Vlaamse voetbal
© VDB

Maar daar houdt het niet mee op. Zo had je Jamaïque Vandamme, die zichzelf als speler-coach applausvervangingen gunde bij KVV Coxyde én VW Hamme en verloor BS Westhoek B in derde provinciale dames slechts met 2-12, de beste prestatie van het seizoen.

En dat voetbal niet langer een mannenbastion is, bewees KFC Marke door met Jade Schockaert als allereerste club een vrouwelijke coach aan te stellen. Maar de kers op de taart van het afgelopen jaar was… de Gouden Schoen voor onze Tessa Wullaert!

Leukste sportfeiten van 2017 (10): leuke anekdotes uit het West-Vlaamse voetbal
© BELGA