Leterme en Dehaene vinden dat Belgisch clubvoetbal dringend gered moet worden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De namen van Yves Leterme, Jean-Luc Dehaene, Bart Tommelein en Philippe De Coene staan ook in de lange lijst van 45 ondertekenaars van de open brief getiteld ‘Red het Belgisch clubvoetbal.’

Andere namen met West-Vlaamse connotatie zijn Hugo Broos, Marc Degryse, Kamagurka en Franky Van der Elst. De ondertekenaars roepen op om de ‘positieve flow’ die bestaat rond de Rode Duivels ten volle te benutten om alle geledingen van het Belgisch voetbal beter te maken. Zo vragen ze dat overheidssteun alleen nog wordt toegekend aan clubs die aan een aantal voorwaarden voldoen, dat de regels voor financiële fair play van Uefa ook nationaal worden doorgevoerd en dat er een opleidingsvergoeding bij transfers van jeugdspelers wordt ingevoerd.

Clubs steunen bij bouw van nieuw stadion

Verder wordt de overheid opgeroepen de voetbalwereld maximaal te steunen bij de vernieuwing van de infrastructuur. De ondertekenaars vragen de invoering van een overkoepelende task force Voetbal waarbij ‘leidende politici met een hart voor voetbal’ regelmatig de koppen zouden bijeen steken. Tot slot menen de ondertekenaars dat er meer gebruik moet worden gemaakt van tv-beelden.

“Een hervorming van het amateurvoetbal moet voor een nieuwe dynamiek in de lagere reeksen zorgen en een onafhankelijke sectie betaald voetbal moet een competitieformule bedenken die de problemen van tweede klasse oplost en onze topclubs op scherp zet in de periode dat er ook Europees moet gevoetbald worden”, besluit de open brief.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier