Leider VV Coxyde wint moeizaam tegen Dender

Staartploeg FC Dender verkocht zijn vel duur op het veld van leider VV Coxyde. De thuisploeg had twee strafschoppen nodig om de Oost-Vlamingen te verslaan. Het positieve nieuws is dat de blauw-witten blijven winnen en dat achtervolger Londerzeel met punten morste tegen Oudenaarde.

Er stond een mosselfestijn op het programma in het Henri Houtsaegerstadion en iedereen hoopte op een eenvoudige zege van leider Koksijde tegen de voorlaatste in de stand. Maar na ruim vijf minuten stonden de bezoekers uit Dender op voorsprong via Casagolda. Zijn afgeweken afstandsschot verraste thuisdoelman Cool. De thuisploeg was niet onder de indruk en na tien minuten stonden de bordjes al in evenwicht. Na een snel genomen vrije trap van Karel Ternier scoorde Darius Hillewaere: ruststand 1-1.

Na een kwartier in de tweede helft zorgde kapitein Karel Ternier voor de Koksijdse voorsprong vanop de penaltystip: 2-1. Toch was de wedstrijd niet gespeeld, tien minuten voor tijd scoorden de Oost-Vlamingen de gelijkmaker. Het leek erop dat VV Coxyde voor het eerst sinds 14 september niet ging winnen, maar twee minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg een nieuwe strafschop. Deze keer stond Tamsin achter de bal en ook hij faalde niet: 3-2. Een moeizame zege voor VV Coxyde dat maar blijft winnen. Eerste achtervolger Londerzeel telt al acht punten minder, de Vlaams-Brabanders geraakten niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen middenmoter Oudenaarde.