Leider VV Coxyde kaapt zege weg in Oudenaarde

Na de moeizame overwinning van vorige week kende een gehavend VV Coxyde opnieuw geen gemakkelijke avond op het veld van Oudenaarde. Toch wonnen de blauw-witten dankzij een prachtige vrije trap van Aaron Vandendriessche. Volgend weekend staat de topper tegen Deinze op het programma.

VV Coxyde startte zaterdagavond zonder de geschorsten Simoës en Tamsin, Maxim Bailleul was out. Nico Vandendriessche startte zo voor het eerst dit seizoen in de basis, ook Luk Loeters, Arno Lycke en Tim Vanhee stonden aan de aftrap. Het onuitgegeven elftal van VV Coxyde had het niet gemakkelijk en kwam enkele keren goed weg tijdens de eerste helft. Enkel Darius Hillewaere kon dreigen, maar hij besloot naast.

Vandendriessche met knappe vrije trap

Ook tijdens de tweede helft bleef de thuisploeg druk ontwikkelen, maar toch kwam VV Coxyde op voorsprong na 71 minuten: Aaron Vandendriessche (zie foto) krulde een vrije trap prachtig binnen. Oudenaarde probeerde de bakens nog te verzetten, maar de Koksijdenaars hielden stand en pakken zo weer een erg belangrijke overwinning. Volgende zaterdag ontvangt VV Coxyde achtervolger Deinze dat met 2-0 de maat nam van Londerzeel, de derde in de stand.

Oudenaarde – VV Coxyde 0-1

Doelpunt: 71′ Aaron Vandendriessche