Leider Sparta Petegem te sterk voor KFC Mandel United

KFC Mandel United.

KFC Mandel United verloor vorig weekend z’n eerste punten en wel met zware cijfers tegen Gullegem. De eindstand werd 0-4.

In de eerste 15 minuten bezit Sparta Petegem de bal het meest. Na deze studieronde dan toch een aanval van KFC Mandel United, op links en een voorzet van Oumedjeber, waar niemand bij kon. Een tegenaanval van Petegem, waarbij Oumedjeber zich verslikt en de bal bijna in eigen doel kopt. Na de hoekschop een vlugge tegenaanval van KFC Mandel United op links van Raes, die kan voorzetten en weggewerkt door een Petegemse verdediger, net naast doel in hoekschop.

Voetblessure voor Sofiane

Het volgende kwartier gaat het spel vlug op en af, maar zonder echte doelkansen. In de 27ste minuut – na een blokkage voor het doel van Petegem – moet Oumedjeber Sofiane noodgedwongen het veld verlaten met een voetblessure. Hij werd vervangen door Beyens.

Op hoekschop nog een kopbalpoging van Opbrouck die hoog over gaat. Na een goede actie van Vanborm Rienes, kan Weytens een schot afleveren, waarbij Laleman plat moet. Op slot van rust voert KFC MU de druk op met een tweetal kansen, maar Vandebossche staat paraat. Ook Petegem toont zich nog eens en levert een schot af boven doel. We gaan de rust in met een brilscore.

Vlugge acties

Petegem komt gretig uit de kleedkamers en ook KFC Mandel United laat zich niet onbetuigd met gretig voetbal en enkele goeie acties. Toch weinig doelgevaar voor beide ploegen. In de 58ste minuut werd het heel heet aan de kooi van KFC MU met een vlugge tegenaanval van Petegem: een schot op de deklat.

Kort daarop kan Nyoni de bal tot bij Kwateng brengen, maar via rebound van een Petegemse verdediger in de handen van keeper Vandenbossche. Tegenaanval van Petegem en via vrijschop buiten het strafschopgebied, maar naast doel geplaatst door Vanborm. Opnieuw een tegenactie van KFC MU met een vlugge Clyncke die de bal kan doorspelen aan Kwateng, maar die stuit op het Petegems blok.

KFC Mandel United mist samenhang

Als een dief in de nacht kan Petegem scoren op de 80ste minuut via een voorzet van op rechts. Vanborm Anton kan mooi binnen koppen. In minuut 92 kan een doorgebroken Joye de bal door het midden Vanborm Riens aanspelen, die maar binnen te tikken heeft.

Een sterk georganiseerd Petegem was niet te ontwrichten en een moedig KFC Mandel United mist nog de samenhang, met een tekort aan precisie in de laatste passes om mee te doen voor winst.

KFC Mandel United : Laleman, Clyncke, Van suypeene, Nyoni, Raes, Oumedjeber, Lorthiois, Opbrouck, Mulliez, Omari, Kwateng

Sparta Petegem : Vandenbossche, Verheuge, Boone, De Wulf, Denoulet, Vanborm, Crispyn, Joye, Weytens, De Coninck, Vanborm Anton