Leider OMS Ingelmunster in eigen huis verrassend onderuit tegen Lebbeke

© KVDS

Zaterdagavond moest leider OMS Ingelmunster enigszins verrassend zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Lebbeke. Het werd 0-2.

Met heel wat ervaring in de rangen maakten de bezoekers het Ingelmunster van in het begin heel moeilijk. Omari verving de geblesseerde Geryl (hielspoor). Het eerste gevaar kwam van Lebbeke, met Van Peteghem die de bal ontfutselde van Lecaillier, maar zijn schot net naast doel zag gaan. Na 10 minuten kon Lebbekenaar Laref zich op de tegenaanval doorzetten. Hij gaf een gemeten voorzet naar Van Peteghem die de bal over Verhulst kopte: 0-1. In de 21′ kon Beyens zich doorzetten en hij bracht de bal tot bij Moumou, maar hij drukte te zwak af. Net voor het halfuur was er opnieuw balverlies bij Ingelmunster. Lebbeke maakte daar gertig gebruik van: Wantens leverde een gemeten voorzet af naar de alleenstaande Van Peteghem, die zijn tweede van de avond met dank aannam. Enkele minuten later stond het al bijna 0-3, maar Verhulst ranselde de vrije trap van Geldof uit zijn doel. Op slag van rust kan Ingelmunster ook even tegen prikken vanop een spelhervatting, maar toch bleef het 0-2 aan de pauze.

Ook na de rust had de thuisploeg het moeilijk om kansen bij elkaar te voetballen. In de 54ste minuut werd de bal voor het Lebbeekse doel gegooid, maar niemand kon afdrukken. Daarna was het al wachten tot slotfase om nog wat doelgevaar te kunnen noteren. Bezoekende doelman Lauwerys stond echter telkens paraat. In de slotminuut kon ook de doorgebroken Mulliez de aanluitingstreffer niet scoren. De bezoekende defensie gaf geen krimp.

We kregen een mooie en technisch hoogstaande pot voetbal voorgeschoteld, waarin de bezoekers zich duidelijk het efficiëntst toonden. (KVDS)

OMS Ingelmunster: Verhulst, Moumou, Mulliez, Declercq, Lecaillier, Beyens, Vandermarliere, Clyncke, De Schryver, Omari, Verzele, Laleman

Doelpunten: 10′ en 27′ Van Peteghem 0-1 en 0-2.