Leider KVV Coxyde verliest opnieuw

KVV Coxyde verloor zondagnamiddag voor de derde keer op rij. Olsa Brakel won verdiend in het Henri Houtsaegerstadion, het werd 2-4.

Blauw-wit startte gretig aan de wedstrijd en na amper één minuut miste Hillewaere oog in oog met de bezoekende doelman. Brakel reageerde met enkele corners en via een kopbal stond het 0-1 na 3 minuten. Vier minuten daarna maakte Hillewaere al gelijk voor KVVC met een schuiver in de verste hoek. Na de dolle openingsfase zakte het tempo. Brakel kwam niet in de problemen, maar op slag van rust scoorde Simoës op aangeven van Ternier.

De tweede helft was nog maar net begonnen en het stond alweer gelijk, de bezoekende kapitein Haezebroeck kreeg alle tijd om aan te leggen en knalde de bal heerlijk in de rechterbovenhoek. De gretige Brakelaars roken bloed en leider KVV Coxyde gaf niet thuis. Op het uur stond het plots 2-3 na een afgeweken vrije trap. KVVC probeerde te reageren maar het maakte te weinig klaar. Darius Hillewaere knalde nog een vrije trap op de paal, meer kon de leider niet afdwingen. In de slotfase werd het zelfs nog 2-4. Achtervolger Deinze won met 0-2 in Izegem en volgt nu plots op slechts zes punten van KVV Coxyde.