Leider KVV Coxyde knoopt terug aan met zege tegen tien Torhoutenaren

KVV Coxyde heeft zondagnamiddag de drie punten thuis kunnen houden tegen tien Torhoutenaren. Het werd geen eenvoudige overwinning voor Koksijde, maar topschutter Karel Ternier maakte andermaal het verschil met twee doelpunten.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Koksijde, want na nog geen drie minuten stond het al 1-0 dankzij een penaltydoelpunt van Karel Ternier. Tot overmaat van ramp voor Torhout mochten ze de rest van de wedstrijd met tien afwerken, want Goddeeris kreeg rood voor zijn strafschopfout. Koksijde controleerde en prikte af en toe, maar tijdens het tweede kwartier kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd.

Op het halfuur kwam Torhout zelfs op gelijke hoogte via Coppin. Na die gelijkmaker ging KVVC voluit voor een tweede doelpunt en Niels Mestdagh bracht de Koksijdenaars terug op voorsprong: 2-1. De toeschouwers in het Henri Houtsaegerstadion maakten zich al op voor de rust toen Torhout opnieuw toesloeg, een ingestudeerde hoekschop belandde bij Savaete en hij plaatste de bal voorbij Cool. Ruststand 2-2.

Tijdens de tweede helft probeerde Koksijde het verdienstelijke groen-zwarte blok te ontwrichten, maar doelman Cappelle speelde een sterke partij. Een kwartier voor affluiten lukte het dan toch voor de thuisploeg, KareL Ternier scoorde de verdiende winning goal met een fraaie plaatsbal. Na een mindere periode knoopt leider KVV Coxyde opnieuw aan met een overwinning. Eerste achtervolger Deinze maakte brandhout van een jeugdig Ath (0-16!) en volgt nog steeds op tien punten.

KVV Coxyde – KM Torhout 3-2

DOELPUNTEN: 3′ Ternier (strafschop) 1-0, 29′ Coppin 1-1, 41′ Mestdagh 2-1, 44′ Savaete 2-2, 73′ Ternier 3-2.