Leekens niet te spreken over arbitrage: “Strafschop is onaanvaardbaar”

Redactie KW

Georges Leekens, de West-Vlaamse bondscoach van Tunesië, was zaterdag zeer verbolgen over de strafschop waarmee het gastland Equatoriaal Guinea in de toegevoegde tijd van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte kon komen. Tunesië werd uiteindelijk uitgeschakeld in de kwartfinales van de Africa Cup.

Tunesië leek na een doelpunt in de 71ste minuut op weg naar de kwalificatie, maar dankzij de omstreden strafschop, omgezet door Javier Balboa, kon Equatoriaal Guinea in extremis nog gelijkmaken. Tijdens de verlengingen scoorde Balboa opnieuw, ditmaal een vrijschop, en dus plaatste het gastland, en niet Tunesië, zich voor de halve finales.

Volgens Leekens werd de uitslag geforceerd. “Zij zijn thuis. Ik had gisteren (vrijdag, red.) gezegd dat ik hoopte dat de scheidsrechter op niveau zou zijn. Hij was het spijtig genoeg niet, simpel. We zijn heel ongelukkig, Tunesië verdient dit niet.”

“Iedereen heeft gelachen, ik kon mijn ogen niet geloven”

De Belgische trainer voegde toe dat de Tunesische verdediger Hamza Mathlouthi “de speler zelfs niet geraakt heeft”. “Ik moet mijn spelers verdedigen en ik moet het voetbal verdedigen. Ik ben al 30 jaar trainer, ik heb veel ervaring en ik heb in het buitenland gewerkt, maar dit mogen we niet aanvaarden”, klonk het. “De vrijschop, ok, die was perfect, maar de strafschop is onaanvaardbaar.”

“Iedereen heeft gelachen, ik kon mijn ogen niet geloven”, ging Leekens door. “Dit is niet mooi voor het voetbal, spijtig.”

Volgens de Belg werd Tunesië de voorbije twee weken “niet behandeld zoals het hoort”. “Het gaat niet alleen om deze wedstrijd, het gaat om twee strafschoppen die we tegen kregen en twee strafschoppen voor ons die niet werden gefloten; dat is veel in vier wedstrijden. Eén keer, dat kan, twee keer ook, de derde keer wordt het moeilijk en vier keer is te veel”, besloot hij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier